Totes les residències geriàtriques han estat vacunades contra la covid-19, a l’excepció del Pairal, que ho farà més endavant

S’ha complert amb el calendari previst i, a hores d’ara, ja estem en condicions d’afirmar que totes les residències geriàtriques de Vilassar de Mar han estat vacunades, amb l’excepció de la Casa Pairal. Com ja vam informar, en aquest centre es va detectar un brot de coronavirus que, de moment, fa impossible la vaccinació dels treballadors i les treballadores i dels avis i les àvies. Per protocol no es podran vacunar fins que passi el brot.

Un cop aquest divendres 15 de gener fa tot just una setmana es vacunés el personal del CAP Dr Masriera de Vilassar, es va començar amb les residències geriàtriques. Segons el programa previst, les persones grans que viuen al Front Blau i la Residència Vida per l’avi van rebre, diumenge passat, la primera dosi del vaccí. Fa 48 hores, va ser el torn de la Residència Bonavista i de la Residència Vida als Anys.

La Residència Casa Pairal, com dèiem, es programarà per a la vaccinació tant bon punt superi el brot de coronavirus que pateix.  Actualment, està sota el control de la Generalitat. Per la seva banda, el Casal de Curació, que és un centre sociosanitari, segueix un circuit de vacunació diferent, però també ha començat la seva campanya aquesta mateixa setmana.

I és que avui es compleixen set dies des que el passat divendres al migdia, el personal sanitari del Cap Dr Masriera de Vilassar de Mar rebés la primera dosi de la vacuna de Pfizer.

Les primeres punxades contra el coronavirus, doncs, van arribar al nostre poble cinc dies després que a Catalunya comencés la campanya de vacunació entre els i les professionals de la salut. Per tant, un  primer pas perquè les persones sanitàries de Vilassar de Mar, que són en primera línia, aconsegueixin immunitzar-se contra el coronavirus. És per això que han pogut vacunar les residències geriàtriques del nostre municipi.

Per a assolir aquesta immunització, el personal del CAP vacunat divendres passat necessitarà d’una segona dosi del vaccí de Pfizer que, segons les previsions inicials, rebrà en un parell de setmanes. Segons les autoritats sanitàries, es calcula que la protecció comença a ser efectiva una setmana després de la segona aplicació. 

Amb tot, l’ús de la mascareta, mantenir les distàncies i la higiene, així com respectar les mesures sanitàries preses, continuarà sent cabdal en els propers mesos per a combatre la propagació i el contagi de la pandèmia de la covid-19.

Aquesta primera tanda de vacunacions, que s’allargarà fins al març i preveu posar més de 700.000 dosis a tot Catalunya, cobrirà les residències i els professionals sanitaris. La segona, programada a partir del març, té com a objectiu protegir a les persones més grans de 80 anys que no viuen en aquests centres.