Fins al 2 de desembre, actes per a commemorar el 25-N

Amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones, l’Ajuntament i les entitats feministes del municipi com Viladona i l’Assemblea Feminista de Vilassar de Mar han organitzat de forma conjunta una programació per conscienciar i lluitar contra aquesta xacra social amb el lema “Vilassar de Mar diu No a les violències masclistes”.

Des del passat 10 de novembre fins al 2 de desembre, es porten a terme un conjunt d’actes de sensibilització i denúncia.

Alguns actes ja s’han realitzat.

Els actes previstos fins al 2 de desembre són els següents:

Divendres 24 de novembre

17.30 h Taller d’autodefensa feminista. Sessió adreçada a noies entre 12 i 17 anys. Inscripcions a l’app VdM (apartat VEDEEMA). Can Jorba. Organitza: Ajuntament.

19 h Concentració contra la violència masclista. Performance i lectura de manifest. Plaça de l’Ajuntament. Organitzen: Viladona i Assemblea Feminista de Vilassar de Mar.

24, 25 i 26 de novembre i 1 i 2 desembre

El dia 24 (20 h), el dia 25 (19 h), el dia 26 (18h), el dia 1 (20 h) i el dia 2 (19 h). Teatre: Monòlegs de la vagina, a càrrec de La Tropa Teatre. Entrades al web: latropateatre.net. Sala la Tropa (carrer Sant Ramon, 125).

Dissabte 25 de novembre

De 9 a 12 h Parada informativa i photocall contra la violència masclista. Cantonada av. Montevideo amb c. Narcís Monturiol. Organitza: Ajuntament.

Des de les 11 fins a les 14 h Programa Parlant de tot, de Vilassar Ràdio: especial 25N. Organitza: Vilassar Ràdio amb la col·laboració de l’Ajuntament

12 h Manifest institucional contra la violència masclista. Plaça de l’Ajuntament. Organitza: Ajuntament.

17 h Acompanya’ns a la manifestació de Barcelona: A les 17 h a l’estació de tren de Vilassar de Mar (la manifestació comença a les 18:30 a Passeig de Gràcia amb Diagonal). Per a més informació, truqueu al 617600494. Organitzen: Viladona i Assemblea Feminista de Vilassar de Mar.

Dilluns 27 de novembre

18’30h Xerrada sobre violències masclistes en les dones amb discapacitats, a càrrec de Mari Carme Riu Pascual, presidenta de l’Associació de Dones No Estàndars. Es farà a l’escola Vaixell Burriac. Organitza: Assemblea Feminista, Viladona, APAC i Ajuntament.

Fins al 30 de novembre

Exposició La lluita per l’oportunitat de viure. Les dones durant la segona República, la guerra, el franquisme i la construcció de la democràcia. Biblioteca Municipal Ernest Lluch. Organitzen: Institut Català de les Dones i Memorial Democràtic.