Finalitzat el projecte dels pressupostos participatius “Tanques al Vaixell Burriac”

El cinquè projecte més votat dels pressupostos participatius 2016 ja és una realitat. Es tracta de la instal·lació de tanques al perímetre exterior de l’escola Vaixell Burriac per tal que no es pugui entrar al recinte escolar quan està tancat i evitar actes vandàlics al centre. L’obra ha tingut un cost de 15.863,10 euros.

Pel que fa a la resta de projectes dels pressupostos participatius, el tercer més votat per la ciutadania, que portava per nom “Biblioteca oberta”, encara està en marxa. Té un pressupost de 19.067,18 euros i servirà per poder obrir la sala d’actes de la biblioteca de manera independent de la resta de l’equipament i que es pugui utilitzar més enllà de l’horari habitual de la biblioteca. També resta pendent el quart projecte més votat, el tendal per a la pista de futbol de l’escola Pérez Sala (3.115,75 euros), que consisteix en la instal·lació d’un sistema d’ombratge per reduir l’impacte de sol en hores de màxima radiació, que és quan se’n fa més ús. Els altres projectes, “El camí fàcil per anar a l’escola de l’Àlex”, el més votat, es va finalitzar al març i el segon més votat, les millores d’accessibilitat a la platja (5.486,25 euros) es veurà materialitzat aquest estiu quan comenci la temporada de bany. Servirà per gaudir de la platja de forma més accessible gràcies a la col•locació d’una estructura mòbil de làmines de cautxú, que possibilitarà un accés més còmode del pg. Marítim fins a prop de l’aigua. També es disposarà d’una cadira de rodes flotant per tal que les persones amb mobilitat reduïda puguin gaudir del bany.

Amb el pressupostos participatius, la ciutadania va decidir en què destinar 92.000 euros −el 50% del capítol d’inversions− del pressupost municipal del 2016.