Des de dijous 2 fins el diumenge 5 d’agost tenen lloc les festes del barri del Barato, organitzades per la Comissió de Festes del Barato – La Serenata. Els actes s’ inicien aquesta nit, des de les 10, amb el tradicional ‘xupinasso’ des del balcó de la Cooperativa, i seguidament, a la plaça Vicenç Martí, sardanes amb la Cobla Iluro. Aquest acte compta amb la col•laboració de l’entitat Amics de la Sardana.


Quant a divendres 3 agost, a la plaça Vicenç Martí, aquestes activitats: de 6 a 9 del vespre, parc infantil mòbil-park, amb activitats diverses per a la mainada. Des de les 7 de la tarda, animació infantil de pallassos a càrrec de la companyia  “¾ de 15”, patrocinat per la Cooperativa L’ Obrera. A continuació, xocolatada gratuïta per a tothom, gentilesa de Gran Chef-cuina tradicional, i begudes per a la mainada, gentilesa de GD Dusa. Més tard, a 2/4 de 10 del vespre, “Nit de les saltxixes”, entrepans de saltxixes al preu d’1 euro. Aquest acte compta amb la col•laboració de Can Bargalló i Carns Montserrat. Finalment, des de les 11 de la nit, disco-mòbil amb J. Music & Sound, amb música de tots els temps fins que el cos aguanti. Els més atrevits podran disfrutar d’un toro mecànic.
Pel que fa a dissabte 4 agost, a partir de les 11 del matí, pels carrers del Barato, diverpassejada familiar en bicicleta, organitzada per Corriol. La concentració serà 15 minuts abans davant de la Cooperativa. Al migdia, farinada, xeringada i remullada a la plaça Carles Trias. Aquest acte està patrocinat per Pere i Àngel i Bar Zamora. Al vespre, des de 2/4 de 10, sopar de germanor a càrrec del Gran Chef-cuina tradicional al carrer Jeroni Marsal. El menú està format per torronada de cigrons (plat típic de Vilassar  de Mar), bacallà amb samfaina, pa, vi/aigua i postres (Xispita de Can Falgueres). El preu per persona és de 14 euros. Pel que fa al menú infantil, costa 8 euros. La venda de tiquets es realitza al bar de les festes, Can Bargalló i Gran Chef. Hi haurà el sorteig d’un cap de setmana. La venda de números es farà al bar de les festes. Més tard, des de 2/4 d’11 de la nit, gran ball amb l’orquestra ‘Nova Music Band’ a la plaça Vicenç Martí
Pel que fa a diumenge 5 agost, des de les 10 del matí fins les 2 de la tarda, Tercera Trobada d’intercanvi de plaques de cava organitzada pel Centre Cívic Lluís Jover a la  Cooperativa L’Obrera. A 2/4 de 12 del migdia, cercavila, amb figures de l’AVAL. La sortida es farà des de la Cooperativa i s’acabarà a la plaça Carles Trias. Al migdia, a la plaça Carles Trias, concurs d’all i oli. Cal portar morter i la mà de morter. Més tard, a la 1, a la mateixa plaça, monumental paella d’arròs. A 2/4 d’11 de la nit, havaneres a càrrec del grup local “Barcarola” a la plaça Vicenç Martí. A continuació, fi de festa amb aquelarre, espectacle pirotècnic a càrrec dels Diables de Vilassar de Mar, des del balcó de la Cooperativa.

Leave a Reply