Festes de Castella-La Manxa, organitzades per l’Associació de Daimielenys

En el context de l’agermanament de Vilassar de Mar i Daimiel, un any més arriben les activitats que organitza l’Associació de Daimielenys de Vilassar de Mar i Comarca.

El tret de sortida oficiós va tenir lloc dissabte de la passada setmana, amb la celebració del Tercer Torneig de Bolos Manchegos a la plaça del Barato. I diem oficiós perquè les Festes de Castella- La Manxa arrencaran, oficialment, aquest divendres 2 de juny i es perllongaran fins a l’endemà dissabte 3 de juny. Recordem que el Dia de la Comunitat de Castella-La Manxa és el 31 de maig.Totes les activitats es faran a la plaça del Barato.

Aquest divendres, 2 de juny, a les 8 del vespre, cercavila amb la participació dels Mansuets de Foc, els Ssstrèpits, els Gegants de Vilassar de Mar, en Pigat i la Lucía, i la Pubilla i l’Hereu del nostre poble. Recorregut? Plaça Tarradellas per tombar a l’esquerra per Mestral; agafar, en sentit ascendent, avinguda Montevideo, Lluís Jover, Sant Oleguer, Jeroni Marsal per tornar a buscar avinguda Montevideo i enfilar, a la dreta, Manuel Roca per acabar recorregut a la plaça del Barato.

Una hora després, a les 9 del vespre, rebuda oficial de diferents regidors i regidores tant de l’Ajuntament de Vilassar de Mar com de Daimiel, localitat manxega de la qual són originàries moltes famílies que es van instal·lar, quan van emigrar de Castella- La Manxa, al barri del Barato de Vilassar de Mar. La recepció es farà als locals municipals de la Plaça del Barato. I sobre un quart de 10 del vespre, pregó de les festes a càrrec de l’historiador i escriptor daimieleny Mariano García Consuegra. En acabar, vi d’honor.

I l’endemà, dissabte 3 de juny, dia gran. A les 9 del matí, 20ena edició del Torneig de Petanca. A partir de dos quarts de 12 del matí, el xef Pepe Montero començarà a elaborar la tradicional caldereta de xai manxega. Es podrà degustar, afanya’t que vola, a partir d’un quart de tres del migdia a un preu de 5 euros la ració.

A les 8 del vespre, un altre dels moments esperats. Actuació de la Rondalla de la Federació de Castella-La Manxa. Abans de les 10 de la nit,i a un preu de tres euros, degustació de productes típics manxecs. Xoriç, botifarra negra i formatge. Acte seguit, flamenc, en directe, amb el grup de música Sin Frontera.