Festes de Castella-La Manxa, organitzades per l’Asociación de Daimieleños de Vilassar de Mar

Anem de festa. Aquest divendres i dissabte. Malgrat que el cap de setmana passat ja en vam tenir un tastet, tornen a la plaça del Barato de Vilassar de Mar les tradicionals festes de Castella-La Manxa. Després d’un parell d’anys sense fer-se per la pandèmia, tindrem un munt d’activitats i molt bona, excel·lent gastronomia.

Tobías Díaz, president de l’Associación de Daimieleños de Vilassar de Mar y Comarca, ha explicat a Vilassar Ràdio que tenen molta il·lusió de cara a aquest 2022. Després de dos anys sense poder fer aquesta festa que va arrencar l’any 2001, estan molt contents de poder reprendre aquesta celebració, que no només és oberta a les persones nascudes a Damiel, sino a tots els vilassarencs i a tothom que vulgui assistir. Es tracta, com explica Tobías Díaz, de mantenir les tradicions de Daimiel i de Castella-La Manxa.

Amb un pregoner, per avui, molt especial. Josep Rebull, daimileny d’adopció, que ha col·laborat amb l’associació des de la seva fundació. Amb la presència de l’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, i de dos regidors del consistori de Daimiel.

I aquest divendres, el dia i el plat estrella. La caldereta manxega, que agrada moltíssim. Enguany s’han encarregat 120 kg de xai.

Amb una novetat, apunta Tobías Díaz, un sorteig amb els tiquets tant de la caldereta com amb el de la degustació de productes típics de Daimiel

I a finals de setembre, principis d’octubre un parell d’autocars de Vilassar de Mar marxaran cap a les festes de Daimiel. I és que a la ciutat manxega s’inaugurarà el monument a l’emigració a l’esplanada de davant de l’estació de trens de Damiel.

 

Repassem les activitats previstes:

Divendres 3 de juny:

A les 20 h, cercavila a càrrec de tots els grups de l’AVAL, amb el següent recorregut: plaça Josep Tarradellas, Mestral, Montevideo, Lluís Jover, Sant Oleguer, Jeroni Marsal, Montevideo, Manuel Roca i plaça del Barato.

A les 21 h, rebuda de les autoritats dels ajuntaments de Daimiel i Vilassar de Mar als locals municipals de la plaça del Barato.

A les 21.30 h, pregó de les festes a càrrec del vilassarenc Josep Rebull. Una vegada acabat l’acte, hi haurà vi d’honor.

Dissabte 4 de juny:

9.30 h XIX Torneig de petanca de Castella-la Manxa.

11.30 h Elaboració de la caldereta manxega, a càrrec del xef Pepe Montero.

13 h Lliurament de trofeus del torneig de petanca, “bolos manxecs” i “trueque”.

14 h Degustació de caldereta manxega: 4 euros.

A partir de les 20 h, actuació de la rondalla de la Federació de Castella-la Manxa.

21.40 h  (aproximadament) Degustació de productes originaris de Daimiel, xoriços, botifarres, formatges…:. El tiquet costa 2,50 euros.

22 h Música en directe de Sheila.