Festa Major multitudinària

L’últim petard del castell de focs d’artifici, de color verd, donava a conéixer que el sector pagès és el que s’emporta la victòria i per segona vegada es proclama vencedor de La Rierada. Els verds agafen l’alternativa dels Mestres d’Aixa, guanyadors de la Festa Major de l’any passat.

El cap de semana precedent, 15 i 16 de juny, “La Rierada” i altres entitats van organitzar activitats per a començar a engegar motors, a obrir boca d’una festa major que s’ha celebrat des del 21 al 25 de juny amb un bon grapat de propostes de tota mena per a totes les edats.

Vilassar Ràdio ha ofert una programació especial composada per sis espais emesos divendres tarda, el cap de setmana matí i tarda, i el dilluns a la tarda, on els hem portat el so en directe dels principals actes de la Festa Gran.

Divendres 21 arribaven els gegants Pigat i Lucía al bord del Sant Ramon a la platja de l’espigó de Garbí, on els esperaven molts vilassarencs que havien anat des de la plaça de l’Ajuntament en cercavila acompanyats per les colles de L’AVAL, i les entitats La Rierada i La Tropa Teatre.

Un representant de La Rierada i l’alcalde Damià del Clot els va donar la benvinguda. A les 8 del vespre la Turrunats Band actuava a la plaça de l’Ajuntament i va interpretar “No hi ha res com Vilassar”.

L’alcalde va desitjar una bona festa major des de la plaça de l’Ajuntament i va glossar la figura del pregoner, l’exjugador de bàsquet d’origen neerlandès Remon Van de Hare, guanyador del triplet amb el Barça. Hare va dir que està molt orgullòs de viure al nostre poble, que el sent com a seu, i que li encanta passejar i anar en bicicleta i va tenir un record molt especial per al seu germà, que havia mort, i que sempre li deia que tenia molta sort de viure al nostre municipi.

Després, La Sant Pau Rhum Band va interpretar La Rumba de Vilassar.Els Ssstrèpits, els gegants i els Mansuets de Foc, amb els Diables, el drac Cremavila i l’ase Innocenci, acompanyats dels Sons, van fer una gran exhibició. A la nit es va penjar l’ase Innocenci a la façana de l’Ajuntament.

Dissabte al matí va aixecar molta expectació la Trobada d’Embarcacions de Vela Llatina- A la mateixa platja de Garbí es feia la tirada d’art dels pobres reivindicativa i també la subhasta de peix

Al final del matí representants de Bricbarca, Pescadors de Garbí i l’alcalde van pronunciar a la platja parlaments reivincatius a favor de la continuütat de les casetes de pescadors i de les barquetes de pescadors a la platja de l’espigó de Garbí, continuïtat afectada per la Llei de Costes.

També vam estar a la xeringada i remullada. I la Fira d’Americans al carrer Sant Joan i al carrer Anselm Clavé va atraure molt de públic.

Dissabte a la tarda el grup Macedònia va encisar a tots els assistents al seu concert a l’escola Pérez Sala.  El Centre d’Estudis Vilassarencs va organitzar una xerrada sobre el canonge Jaume Almera, que va despertar l’interès de molts vilassarencs. Vam parlar amb la Rierada, que va fer un balanç molt positiu de com s’estava desenvoulpant el concurs de decoració de carrers. Els Sssstrèpits van rostir una vedella de 300 quilos i es van recollir 3.500 euros per a per apadrinar els Ssstrepits do Brasil i ajudar nois i noies amb risc d’exclusió social a través del projecte solidari que realitza l’ONG ArkSocial.

Diumenge al matí va causar molta expectació la Trobada de Cotxes Clàssics a l’avinguda Eduard Ferrés, entre Montevideo i Riera d’en Cintet, organitzat per Club Maresme Clàssics. Al migdia s’inaugurava “Els Sust, una nissaga lligada al mar” al Museu Monjo. L’acte va comptar amb la intervención de l’historiador Enric Garcia. La Plaça de l’Església acollia el Tastet de Cuines del Món, organitzat per la Parròquia de Sant Joan:

Diumenge a la tarda vam gaudir de “Electrogralla”. A ¾ de 9 del vespre arribava la Flama del Canigó a la plaça de l’Església.

Dilluns a la tarda vam retransmetre l’exhibició castellera que va tenir lloc a la plaça de l’Ajuntament a càrrec de Capgrossos de Mataró i els Borinots – Castellers de Sants. En acabar els castellers, Akelarre de Gegants. L’exhibició va encentar-se amb pilars de 4 caminats per part de les dues colles; els Capgrossos van fer una torre de 7, un quatre de vuit i un tres de vuit; i els Borinots un 5 de 7, una torre de 7, i un quatre de vuit. I per acabar els pilars de comiat.

Dimarts al vespre es despenjava l’ase Innocenci a les 8 del vespre des de la façana de l’Ajuntament. Altres actes que van ser també molt concorreguts van ser els concerts de música com els de Gertrudis, Judit Neddermann, la sardinada a la platja organitzada per l’Agrupació Socialista, les exposicions i el castell de focs artificials.

Al flicker de l’Ajuntament de Vilassar de Mar podran veure en els propers dies un extens àlbum amb imatges de la Festa Major i al canal Vimeo de l’Ajuntament podran veure en els propers dies un video amb les imatges dels principals actes de Festa Major.