Festa del 40è. aniversari del Mercat de Flor i Planta Ornamental

 

En un acte obert a tothom, el Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya celebra, aquest dissabte, durant tot el dia, la seva festa dels 40 anys. Activitats per a tots i totes. N’hem parlat amb la seva presidenta del centre de distribució més important del Sud d’Europa, Mercè Martínez.

Una festa, a les instal·lacions del Mercat de la Flor, que integra a socis i clients i que és oberta a tothom. Les activitats previstes s’iniciaran a 2/4 d’11 del matí, amb un torneig de tennis taula a la Sala de Subhastes. A les 12 del migdia s’emetrà en viu des del Mercat l’espai radiofònic de Ràdio Flaixbac “El vermut”,  presentat per Llucià Ferrer, que tindrà com a convidat a Queco Novell.   A la tarda, concert i ball: a 2/4 de 6, actuació de Suspicious Band an Elvis Experience amb David Pons i a les 7 actuació de Tàrraco Surfers, banda de versions, amb David Gnaposs a la guitarra. De 2/4 de 10 del matí a 5 de la tarda,  s’hi podrà veure al vestíbul del Mercat de Flor una mostra de pintures de Sandra Ballvé. També hi haurà foodtrucks i barra de begudes.

I és que l’objectiu que es busca, és explicar i reivindicar que el Mercat de Flor no ha estat d’esquenes a Vilassar de Mar i s’hi faran visites a les instal·lacions del Mercat de 2/4 de 10 del matí a 5 de la tarda. Una experiència que us recomanem que no us perdeu.

Aprofitant els quaranta anys, és moment de posar la vista en el retrovisor. El Mercat de Flor al nostre municipi va començar el 17 de maig de l’any 1983 quan es va constituir una primera assemblea amb 280 socis. El primer mercat va començar a caminar l’1 d’octubre de 1983 i l’any 1988 ja es van ubicar en els terrenys actuals. Una ubicació definitiva que es va endur Vilassar de Mar tot i que l’indret se’l disputaven amb Vilassar de Dalt que van presentar els terrenys on hi ha, avui, la Illa Fantasia.

Avui, repassem amb Mercè Martínez, com el Mercat s’ha convertit en el centre de distribució més important del Sud d’Europa. Amb molta exportació a França, per exemple. També s’exporta a Holanda, entre altres països.

Uns 40 anys, quatre dècades, que també són, és clar, de la gent que ja no hi és o de tots els que es van arremangar per tirar el Mercat endavant i que sigui, avui, el que és. Martínez ha tingut un record especial per a totes aquestes persones.

I, ara, un cop repassada la història mirem endavant. Els nous reptes. El primer, i gravíssim, és la sequera, que ens afecta a tots. Ha explicat que els jardins es reguen amb aigües dessalinitzades i amb aigües regenerades. El segon, el relleu generacional.

Martínez recorda que una molt bona opció és apostar per la planta autòctona, la planta mediterrània, amb Baix consum hídric, la planta del Maresme.