Fes un Present regalant el disc de nadales de les germanes Neddermann

Un bon regal per a les festes de Nadal i Reis és, sens dubte, el disc de nadales que treuen al mercat les germanes Judit i Meritxell Neddermann. Les vilassarenques s’han aplegat per editar aquest Present (aquest és el nom del treball) en el qual revisen nadales de tota la vida i musiquen, també, i per primera vegada, el poema Prec de Nadal de Salvador Espriu.

Les germanes Neddermann s’han ajuntat per revisar les nadales tradicionals i passar-les pel seu sedàs tan particular per buscar una sonoritat nova i lleugera a aquestes melodies que s’escolten durant aquestes festes. L’esperit obert les ha conduït també a incloure una nadala originària de Veneçuela, la Matica, molt diferent al que estem acostumats per aquestes contrades. Les altres nadales que hi trobem al disc són El desembre congelat, El petit vailet, El noi de la mare, Els pastorets de la muntanya o la Santa Nit; entre d’altres.

La Judit Neddermann va ser qui va tenir la idea i va convèncer la seva germana que tornava a casa després d’haver estat vivint als Estats Units. Les dues germanes han fet una acurada selecció de nadales que han cuinat a foc lent. També s’han atrevit a musicar i harmonitzar el poema Prec de Nadal de Salvador Espriu. Tots ells, juntament amb la nadala veneçolana la Matica, ens sorprendran. Cançons aplegades en aquest disc que porta per títol Present, jugant, és clar, amb el doble sentit de la paraula. El del temps verbal i el de regal.

Discos propis

Al marge de la producció d’aquest Present i de les actuacions que tenen signades, les germanes Neddermann segueixen treballant en els seus propis discos. La Meritxell traurà el seu primer a finals de febrer. Portarà per títol, en anglès, El pati del meu castell. Hi trobarem cançons en anglès i català.

La seva germana, la Judit, encara el seu quart treball que veurà la llum a finals d’abril. Avança que totes les cançons seran es castellà, menys una que serà en català. La idea és obrir nous mercats i seguirà sota l’aixopluc del cantant madrileny Alejandro Sanz ja que la seva agència mourà aquest disc per tot el món. Es confessa estar molt emocionada amb aquest projecte

Les germanes Judit i Meritxell Neddermann no descarten treure un segon volum de nadales cara al Nadal vinent.