Gran Recapte dels Aliments, aquest divendres i dissabte

59Aquest divendres i aquest dissabte, torna el Gran Recapte dels Aliments als supermercats i grans superfícies catalanes. A Vilassar de Mar, i com ja és tradició, sis establiments del nostre municipi (el Sorli, el Caprabo, el Mercadona i els tres Condis) s’adhereixen a aquesta campanya solidària que recapta aliments bàsics i de primera necessitat per a la gent que ho passa malament. L’objectiu? Superar els 19.000 quilos de solidaritat que es van recollir a Vilassar de Mar l’any passat.

Núria Massafrets, voluntària responsable de comunicació del Banc dels Aliments al Maresme, que ens va visitar al “Parlant de tot” recorda que, aquest 2019, se celebren 10 anys del Gran Recapte dels aliments. Una iniciativa en la qual s’accepten tot tipus d’aliments. Ara bé, Massafred destaca que ells demanen menjar bàsic per a les famílies necessitades “bàsicament oli, llet i conserves de verdures, carn i peix”.

I és que al Maresme, hi ha una gran bossa de pobresa. Sovint soterrada i que no coneixem. Des del Banc dels Aliments saben que “un 5% de la població de la nostra comarca ho passa molt malament. Són unes 11.000 persones”, pràcticament, la meitat de la població que té un municipi com, per exemple, Vilassar de Mar.

Voluntariat

L’any passat, a Vilassar de Mar, es van recollir 19.000 quilos de menjar. A Catalunya, es van recaptar 4.4520.000 quilos a mans dels 28.313 voluntaris que s’hi van adherir. Uns voluntaris que han d’inscriure’s al web granprecapte.com i omplir les dades que els demanen dels de Banc dels Aliments. Per a qui no tingui correu electrònic, es pot trucar al telèfon 93 346 44 04. I és que la tasca dels voluntaris és bàsica i cabdal. Al Maresme se’n necessiten 1.800 per cobrir la comarca. A Vilassar de Mar, s’hauria d’arribar a la xifra de les 100 persones per atendre els sis supermercats adherits.

La voluntària responsable de comunicació del Banc dels Aliments recorda que, en cas que estigui ple el número de voluntaris per, per exemple, Vilassar de Mar es poden redirigir a altres grans superfícies dels pobles del voltant.

Podeu escoltar l’entrevista sencera aquí.