Fer de voluntari o d’aprenent lingüístic a Vilassar de Mar

L’Ajuntament de Vilassar de Mar i l’Oficina de Català ofereixen la possibilitat de participar en el programa  “Voluntariat per la llengua”, i entrar a formar part de les més de 500 persones que participen cada any en el programa al Maresme.

La meitat són voluntaris que cedeixen el seu temps per ajudar persones que volen parlar el català. L’altra meitat estan aprenent el català o fa molts anys que viuen a Catalunya, però no s’atreveixen a parlar-lo. Per mitjà del programa “Voluntariat per la llengua”, se’ls posa en contacte perquè comparteixin una hora setmanal de conversa en català durant un mínim de deu setmanes.

Per participar en una parella lingüística s’ha de ser major d’edat. El voluntari o voluntària ha de ser catalanoparlant i ha de disposar d’una hora setmanal durant un mínim de 10 setmanes per quedar amb l’aprenent. L’aprenent ha de tenir un mínim coneixement del català, ha de parlar-lo encara que sigui amb dificultats, i ha de voler adquirir fluïdesa, perdre la vergonya per incorporar-lo d’una manera natural a les activitats quotidianes, laborals o en les seves relacions socials.

No es tracta de fer classes de català, sinó de compartir una hora de conversa amb una altra persona durant la qual el voluntari facilita que l’aprenent s’expressi en català sobre temes de la vida quotidiana, i l’aprenent té l’oportunitat de fer servir el català sense por d’equivocar-se.

Per participar en el programa “Voluntariat per la llengua” com a voluntari o aprenent:
– Oficina de Català de Vilassar de Mar (Pl. de l’Ajuntament, 1), tl. 937542400
– c/e: vxl.maresme@cpnl.cat
– Web: www.vxl.cat

Leave a Reply