Fer de voluntari o d’aprenent lingüístic a Vilassar de Mar

L’Ajuntament de Vilassar de Mar, amb l’Oficina de Català, torna a posar en marxa el programa Voluntariat per la llengua, que posa en contacte voluntaris lingüístics amb persones que volen parlar el català.


Per participar en una parella lingüística s’ha de ser major d’edat. El voluntari o voluntària ha de ser catalanoparlant i ha de disposar d’una hora setmanal durant un mínim de 10 setmanes per quedar amb l’aprenent. L’aprenent ha de tenir un mínim coneixement del català, ha de parlar-lo encara que sigui amb dificultats, i ha de voler adquirir fluïdesa, perdre la vergonya per incorporar-lo d’una manera natural a les activitats quotidianes, laborals o en les seves relacions socials.

No es tracta de fer classes de català, sinó de compartir una hora de conversa amb una altra persona durant la qual el voluntari facilita que l’aprenent s’expressi en català sobre temes de la vida quotidiana, i l’aprenent té l’oportunitat de fer servir el català sense por d’equivocar-se.
El curs passat  es van formar més de trenta parelles lingüístiques. Per fer de voluntari o aprenent, cal adreçar-se a l’Oficina de Català de Vilassar de Mar (placeta de Can Mi, s/n –darrere de l’Ajuntament–, tel. 93 754 24 00), escriure a l’adreça electrònica vxl.maresme@cpnl.cat o inscriure’s al web www.vxl.cat.

Leave a Reply