Feliu Novell, un dels 30 ambaixadors de Turisme Maresme

Un dels 30 ambaixadors del Turisme del Maresme és en Feliu Novell, director del Museu de la Mina Vella. Se n’han anomenat un per cada poble de la nostra comarca. Són gent que trepitja el territori, que el coneix i que li agrada compartir-ho. Per això, han estat nomenats ambaixadors per part del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme amb la finalitat d’explicar racons i curiositats de cada municipi. Al darrere? Reivindicar que a la nostra comarca hi ha molt més que sol, muntanya, platja i bon clima.

Entre el personal escollit, entre els ambaixadors hi trobem perfils tan variats com veïns i veïnes, res­pon­sa­bles de museus, empre­sa­ris, res­tau­ra­dors o arxi­vers. Una iniciativa del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme que busca tant reivindicar els pobles petits de la nostra comarca davant d’un estiu que auguren complicat per la situació de sequera. La voluntat és promocionar el Maresme per tal que esdevingui un punt de parada per als turistes que es mouen entre Barcelona i Girona.

Feliu Novell ens explica que ell no va pas presentar candidatura, sinó que van ser les persones encarregades del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme les qui el van venir a buscar a la Mina Vella.

La seva feina, en tant que ambaixador maresmenc, consistirà a destacar i subratllar els valors patrimonials i culturals de cadascun dels 30 municipis de la nostra comarca. En Feliu Novell, és clar, se centrarà en el Museu de la Mina Vella de la qual n’és director.

Posa l’accent, Novell, en què el Maresme no és, només, sol, platja o gastronomia. Hi ha molt més. Especialment, a Vilassar de Mar. Novell, al marge del Museu de la Mina Vella, destaca la casa museu de la pintora Carme Rovira, el Museu Monjo i l’art de postguerra que trobem a l’església Parroquial de Sant Joan

Com a bon director del Museu de la Mina Vella, i apassionat de la seva feina, en Feliu Novell és els nostres ulls i ens explica els principals punts d’interès d’aquest equipament ubicat a Ca l’Eudald: en una finca veïna al cementiri municipal. Recorda que és un dels pocs museus dedicats a l’aigua que hi ha al nostre país. S’hi pot contemplar el procés de captació de l’aigua amb tres pisos soterrats en els quals es pot veure la mina, el pou i part l’antic molí hidràulic que és construir entre 1803 i 1806.

Moltes visites reben d’escoles i instituts. Els més petits de la casa gaudeixen amb el pou i amb l’estació meteorològica de Vilassar de Mar

La presentació dels 30 ambaixadors es va fer a la Sala Odèon de Canet de Mar.