Exposició fotogràfica a Can Bisa sobre la Llei Mordassa

De cara. Llei Mordassa i 40 anys de transició és el títol de l’exposició de fotografies que es pot contemplar a Can Bisa  fins el proper 15 de desembre. Són obres del fotoperiodista Isidre García Puntí i organitzada per l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya. Un recull de 21 retrats de persones afectades pels retalls de la llibertat d’expressió. 

Els actors Willy Toledo i Toni Albà, el músic Valtonyc o l’escriptora Cristina Fallaràs són algunes de les cares que s’exposaran després de passar per l’objectiu del fotoperiodista García Puntí. La galeria de protagonistes vol ser un exemple de la retallada de llibertats democràtiques que arrenquen des de que l’any 2015, es va instaurar la coneguda com a Llei Mordassa.

Per al fotoperiodista, l’exposició de Can Bisa vol subratllar com “amb el temps, l’acumulació de notícies indignants, la profusió de querelles i condemnes, es dilueix en la normalitat un panorama esperpèntic per als drets i les llibertats”. García Puntí insisteix en què la Llei Mordassa instigada pel Govern del PP “criminalitza el dret de manifestació, de reunió, la resistència pacífica…”

Isidre García Puntí ha treballat per diferents mitjans com El País o el Diari Ara i d’altres internacionals que també li han comprat, i publicat, les seves fotografies. Nascut i criat a L’Hospitalet de Llobregat és conscient, diu, que les seves fotografies no canviaran res, però que el seu treball sempre ha tingut el reconeixement de les persones que ell ha retratat.

Un exercici proposat, doncs, per reflexionar sobre la llibertat d’expressió.

L’acte d’inauguració, divendres 8 de novembre, a les 7 del vespre.