Exposició “Del jo al nosaltres. Viatge per la meva maternitat”, de Núria Tamboleo, a Can Bisa

Documentar la maternitat. Concretament, la seva maternitat amb un recull íntim d’imatges. Un total de 21 fotografies conformen el viatge de la vilassarenca Núria Tamboleo per aquest procés. L’exposició “Del Jo al nosaltres. Viatge per la meva maternitat”, és el títol de la mostra que podrem contemplar, a Can Bisa, des d’aquest dissabte (a partir de les 6 de la tarda) i fins al proper 16 d’octubre.

Mostra, en definitiva, d’una vivència, sincera i transparent d’una mare primerenca. L’artista explica que l’exposició neix gràcies a l’impuls del tècnic de cultura de l’Ajuntament de Vilassar de Mar que la va animar a documentar tot el procés. Ha explicat que anteriorment havia exposat a Can Bisa.

La Lola és l’altra protagonista de l’exposició, que és a punt de fer, ja, 11 mesos. A Can Bisa, doncs, farem un viatge molt especial de la mà de la Núria Tamboleo. De la mà… o de l’ull. Satisfeta del resultat final, admet que el que veurem no s’assembla massa al que ella tenia, de bon començament, al cap, ja que no ha pogut dedicar tot el temps que volia   a la mostra.

Aposta per imatges íntimes, sensibles… explorar el cos de la dona. En aquest cas el seu. Destaca Tamboleo una imatge en particular, la que va realitzar davant del mirall amb el cos un, quan havia acabat de parir.

Exigències, segurament de la Lola, l’artista vilassarenca ha hagut de prioritzar la força de la imatge, del contingut més que no pas les qüestions tècniques que sempre hi ha darrere l’objectiu d’una, en aquest cas, fotògrafa.

La mostra expressa tots els aspectes de la maternitat

Tamboleo, mestra de professió, sempre s’ha interessat per qualsevol qüestió relativa a l’art. Pintura i fotografia. Amb una passió, un leit motif, que és el nu. Ha assegurat que seguirà documentant la seva maternitat. De moment, però, reclama, necessita un descans; però els projectes fotogràfics li segueixen bullint al cap.

Els horaris de l’exposició “Del Jo al Nosaltres. Viatge per la meva maternitat”, la podrem veure, fins al 16 d’octubre a Can Bisa. Dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h i diumenges d’11 a 14 h.