Exposició de programes de mà de pel·lícules projectades a Vilassar de Mar a mitjans del segle passat

Duelo al sol, El último cuplé o Casablanca són alguns dels cartells que protagonitzen l’exposició  Programes de Cinema de Vilassar de Mar 1937-1958 que es poden veure a Can Bisa fins el proper 8 de març. És una mostra organitzada per l’Arxiu Municipal del nostre municipi.

A Can Bisa, doncs, s’exposen els programes de mà de les pel·lícules projectades a Vilassar de Mar entre els anys 1937 i 1958. Hi podrem trobar des de Pinocho a Rebeca passant per Los Diez Mandamientos o Papa Piernas Largas. Són cintes que es van poden veure, a mitjans del segle passat, al Cine Circo, al Cine Ateneo o al Patronato Parroquial.

Així, hi trobarem força curiositats. Per exemple, la pel·lícula La Ley del Mar destaca perquè una part del rodatge es va fer a Vilassar de Mar durant l’any 1950 amb la participació de diferents vilassarencs i vilassarenques. El 13 d’abril de l’any següent es va projectar al Cine Circo amb un èxit de públic excel·lent ja que la sala es va omplir de gent que volia veure el nostre municipi a la gran pantalla.

L’exposició és fruit d’un intens treball de recerca i veu la llum gràcies a la donació que conforma el fons Maria Nonell Picola de l’Arxiu Municipal. Els horaris per veure aquesta exposició, amb veritables joies per als cinèfils, són els dissabtes d’11 a 14h i de 17 a 20:00h i els diumenges en horari matinal.

L’exposició s’inaugura aquest dissabte 25 de gener