Exposició de maquetes de vaixells del vilassarenc Joan Calls, a Cabrera de Mar

 

Can Benet de Cabrera de Mar acull una exposició de maquetes de vaixells realitzades per Joan Calls. En Joan va néixer a Vilassar de Mar i fa més de setanta que viu a Cabrera. Sempre ha estat una persona interessada pel món de les arts plàstiques.

Ha fet dibuix i pintura en diferents tècniques i també ha treballat en els decorats del grup de teatre de Cabrera de Mar, així com en l’elaboració de les cavalcades de Reis en aquesta localitat.

En Joan ha explicat que la seva afició pel maquetisme va començar fa uns anys quan va veure l’exvot mariner de La Coca de Mataró. Va voler reproduir aquell vaixell en una maqueta però no ho va acabar fent en aquell moment. Un company seu el va adreçar a l’escola de maquetisme del Masnou i va ser en aquest centre on va construir el seu primer vaixell, La Coca, aquesta nau típica medieval catalana.  Enguany fa vuit anys que va aquesta escola, on ha pogut desenvolupar la seva afició i fer moltes maquetes de vaixells, una activitat que, ha comentat, li agrada molt, el relaxa molt i li permet perfeccionar-se a mesura que realitza més models.

Aquesta mostra es va poder veure els passats 29 i 30 d’octubre i es podrà veure de nou aquest proper cap de setmana, dissabte 5 i diumenge 6 de novembre, de 12 del migdia a 2 de la tarda, a Can Benet, de Cabrera de Mar.

L’entrada és gratuïta. Can Benet està ubicat a la Riera sense número de Cabrera de Mar, al costat de la Piscina Municipal.