A Can Bisa, fins l’1 de maig, la mostra “1899-1922, secrets d’un pilot”

L’espai Cultural Can Bisa està acollint fins al primer de maig l’exposició “1899-1922, secrets d’un pilot. Memòries d’un pilot de l’illa caribenya de La Martinica”.

La mostra presenta una selecció de postals de les feines a aquesta illa i del món marítim, del pilot mercant vilassarenc Sebastià Cotet i Campins.

En Sebastià, nascut a Premià de Mar, va recórrer mig món com a pilot mercant. Va estudiar a l’Escola Nàutica de Barcelona i a l’Escola Nàutica de Vilassar de Mar. Col·leccionava postals dels llocs que visitava. Les guardava en una caixa de galetes de llautó que va comprar en una de les seves estades a Argentina, fa més de cent anys.

El seu besnet, Pep Garcia i Illa, va escriure l’any 2014 un llibre sobre la vida del seu besavi, anomenat “Me’n vaig a comprar tabac. Vida i fets d’un pilot de la marina mercant”. Per escriure l’obra, va basar-se, entre altres fonts, en les cartes del seu besavi, i en tot el que li va explicar la seva besàvia, l’esposa d’en Sebastià. Quan va deixar la nàutica, en Sebastià va ser president de l’Ateneu Vilassanès a la dècada dels anys 30.

 

En Pep va ser entrevistat a l’espai “Ran de Mar”, per parlar sobre aquesta exposició i sobre la vida del seu besavi. Va afirmar que fa pocs anys va trobar casualment aquesta caixa de llautó plena de postals, algunes escrites per la part de darrere, en un dels armaris de la casa familiar.

La mostra presenta, a més de les postals, objectes relacionats amb la vida del seu avi i un vídeo.

L’exposició està organitzada per en Pep Garcia Illa, l’associació cultural Bricbarca-Centre d’Estudis Nàutics de Vilassar de Mar i la Regidoria de Cultura i Festes Populars

Escolta l’entrevista a Pep Garcia Illa a  “Ran de mar” en aquest enllaç