Explorem el camí de la UE Vilassar per somiar amb l’ascens a la Segona RFEF

Amb la permanència a Tercera Divisió ja assegurada, la Unió Esportiva Vilassar té, ara i per endavant, un complicat calendari per somiar amb l’ascens a la Segona Reial Federació Espanyola de Futbol (l’antiga Segona B, per entendre’ns). Arriba el tram decisiu de la temporada. Arrenca la segona fase de la Tercera Divisió. Els de Peque, que van acabar cinquens en la primera fase regular, es jugaran dues places per pujar de categoria amb el San Cristóbal, el Sant Andreu, el Manresa, la Grama i el Castelldefels. Un pujarà de manera directa.

D’entrada, els blanc-i-vermells disputaran sis partits (anada i tornada) I és que la segona fase divideix els equips en tres grups amb l’afegit que es mantenen els punts i els gols (obtinguts i encaixats), en la primera fase. Així doncs, trobem la Unió Esportiva Vilassar en el Grup del Play-off d’ascens. Format pels equips que hagin quedat en quarta, cinquena i sisena posició, per tant, també seran sis els equips. Lliga a doble volta de només sis jornades sense enfrontament entre els equips que prèviament s’havien enfrontat a la lliga regular. D’aquest grup, dos equips disputaran una fase final per pujar a Segona B (la nova Segona Reial Federació Espanyola de Futbol) i quatre es mantindran a Tercera Divisió (que es dirà Tercera Reial Federació Espanyola de Futbol)

El primer d’aquests sis equips aconseguiria el bitllet per a l’ascens a la Segona Reial Federació Espanyola de Futbol; mentre que el segon disputaria un altre play-off, contra els quatre equips que no hagin aconseguit classificar-se del grup d’ascens, que es disputaria a partit únic i en seu única; encara per a determinar.

Si ajuntem els sis equips, dels dos subgrups de la primera fase en una classificació virtual, per fer una fotografia real, el primer seria el San Cristóbal amb 31 punts, segon el Sant Andreu amb els mateixos punts que els vallesans, la tercera plaça virtual seria per a la Unió Esportiva Vilassar amb 30 punts, el quart lloc per al Manresa amb 29, seguit de la Grama amb 27 i tancaria el Castelldefels amb 25. Una classificació provisional que serveix per tenir una idea de com estan els homes de Peque a la hipotètica taula en relació als sis equips que es jugaran, ara, les garrofes. A priori, doncs, un camí complicat és el que li queda a la Unió Esportiva Vilassar per somiar amb l’ascens a la Segona RFEF.

Recordar, també, que en el Grup d’ascens hi trobem els tres primers classificats dels dos subgrups de la Primera Fase que són l’Europa, el Vilafranca i el Terrassa per una banda i el Cerdanyola, el Girona B i el Granollers per l’altra.

Finalment, en l’anomenat Grup de la Permanència hi figuren els cinc últims classificats de cada Sub Grup de la Primera Fase (del setè a l’onzè classificats). També jugaran a doble volta i sense enfrontaments amb els equips del mateix grup, però en aquest cas amb 10 jornades perquè hi ha 10 equips. Els sis últims d’aquest grup baixen a Primera Catalana. Els altres quatre es mantenen a Tercera Divisió. Les esquadres implicades són la Pobla de Mafumet, el Santfeliuenc, el Valls, l’ Igualada, la Muntanyesa, el Peralada, el Sants, el Figueres, l’Horta i el Banyoles.

Des de Vilassar Ràdio seguirem ben atents a les evolucions dels homes d’Alberto Aybar Peque en aquest tram decisiu de temporada.

(Redacció: Joan Escofet)