Expedició vilassarenca en la inauguració del monument a l’emigrant absent, a Daimiel

 

L’Associació de daimieleños de Vilassar de Mar i comarca va organitzar el passat cap de setmana una expedició a Daimiel, municipi ubicat a Castella-La Manxa agermanat amb Vilassar de Mar, amb prop d’un centenar de persones, per assistir a l’acte inaugural del monument a l’emigrant absent, obra de l’escultor Jesús Ruiz de la Hermosa, creat per recordar als emigrants que van haver de marxar de Daimiel. En un acte molt emotiu, a l’estació de tren de Daimiel, el president de l’associació de Vilassar de Mar, Tobías Díaz, juntament amb els presidents de les seves associacions homòlogues de València i Madrid, va recordar totes aquelles persones que com ell van emigrar en busca d’un futur millor.

Entre la comitiva institucional vilassarenca, hi van assistir com a representants del govern, el segon tinent d’alcalde, Àngel Font, la regidora de Cultura i Festes Populars, Esther López, i el regidor de Comunicació i Noves Tecnologies, Jordi Acero. Abans de la inauguració, a la sala de plens del consistori de Daimiel es va fer una recepció institucional amb l’alcalde i edils de Daimiel en la qual va participar la regidora de Cultura de Vilassar de Mar, Esther López.

“A Vilassar de Mar hem acollit a molts daimielenys d’origen, que ja van per la tercera generació i que sumen unes 1.500 persones, gent honrada, treballadora i complidora, que han acabat convertint-se en vilassarencs per mèrit propi i que en el seu cor mantenen la flama d’una doble fidelitat: Daimiel i Vilassar de Mar”, va destacar en el seu discurs la regidora vilassarenca. López també va posar en valor la implicació i dedicació de l’associació de daimieleños de Vilassar de Mar i comarca per mantenir les arrels i la cultura que és – va dir- “també patrimoni de tots els ciutadans de Vilassar de Mar”.