Expedició vilassarenca a Daimiel per inaugurar una estàtua dedicada als emigrants

 

Aquest cap de setmana, dissabte concretament, s’inaugura davant de l’estació de tren de Daimiel, població de Castella la Manxa amb la que Vilassar de Mar està agermanada, una estàtua en honor, en record als emigrants. Dos autocars del nostre municipi, amb més d’un centenar de persones i amb regidors del nostre Ajuntament sortiran las matinada de divendres per a un cap de setmana molt especial que clourà el diumenge al migdia. Tot gratuït, encara hi ha poques places i només s’hauran de pagar 5 euros del primer dinar.

Tobías Díaz, president de l’Associació de Daimilieños de Vilassar de Mar i Comarca, ha assegurat que “serà un acte, un cap de setmana molt emotiu”.

S’inaugurarà una gran estàtua a l’esplanada que hi ha davant de l’estació de tren de Daimiel. Amb una doble visió: per una banda, recordar els emigrants que van haver de marxar, per feina, d’aquesta localitat de Castella- La Manxa i, per l’altra, donar la benvinguda, als que tornen.

Al costat dels més de 100 vilassarencs i vilassarenques que es desplaçaran hi haurà una nodrida representació municipal amb la presència de tres regidors: Àngel Font, Esther López i Jordi Acero. Tobías Díaz volia portar, també, els gegants de Vilassar de Mar a Daimiel però, finalment, no ha pogut ser.

L’expedició calcula que arribarà el divendres al migdia per dinar. Un àpat que costarà 5 euros per cobrir despeses i aquesta és l’única quantitat que hauran de posar de la seva butxaca els desplaçats. I l’endemà, dissabte, dia gran. Inauguració, dinar a l’ermita i per acabar el 8 d’octubre, festa de la Verema.

Per a diumenge al matí, quedarà participar en una gran degustació alimentària que faran diferents associacions de Daimiel en un parc de la localitat castellanomanxega que coneixen com el parterre. Acte seguit, carretera i rumb cap a Vilassar de Mar.

Tobías lamenta que, per edat, algues associacions de daimieleños, com la madrilenya o la valenciana, desapareixeran. Díaz assegura que l’Associació que ell presideix gaudeix de “molt bona salut” ja que, darrerament, ha entrat “un grup de joves amb ganes de fer coses”.
Encara queden algunes places lliures. Si estàs interessat o interessada truca