Èxit solidari: 20 tones de menjar solidari al Gran Recapte

Vilassar de Mar ha donat una nova lliçó de solidaritat i compromís. El nostre municipi va recollir 20.000 quilos de menjar solidari en el marc del Gran Recapte dels aliments que es va celebrar a Catalunya els passats 1 i 2 de desembre. Les famílies més necessitades del nostre municipi ja van rebre el menjar a partir del dilluns 4 de desembre via Càrites. Bàsicament oli, llet i conserves de carn i peix. El nombre de voluntaris també es va incrementar, malgrat la por inicial dels organitzadors. Els sis punts de recollida habilitats a Vilassar de Mar van aplegar un 5% més de solidaritat que l’any passat.

Des de l’organització del Gran Recapte estan eufòrics. Volen agrair la solidaritat de Vilassar de Mar que va recollir 20 tones de menjar solidari. 40 banyeres plenes, ells es refereixen d’aquesta manera als contenidors, de 450 quilos cadascún. Comptat i debatut, un 5% que l’any 2016.

Dels 20.000 quilos recollits, 4.500 s’han quedat a Vilassar de Mar per satisfer les necessitats de les famílies necessitades censades en el nostre municipi. La resta, es va lliurar a Argentona i Mataró.

La distribució de l’ajuda va ser molt ràpida. Tant és així, el mateix dilluns 4 de desembre, les quatre tones i mitja assignades a Vilassar de Mar ja eren al rebost dels més necessitats.

La Núria Massafred, responsable de comunicació del Gran Recapte al Maresme, en fa una molt bona valoració també a nivell de comarca. Els números absoluts? 2100 voluntaris i 312 tones que superen, en un 7%, les 290 de l’any passat.

El Gran Recapte dels Aliments, que es nodreix de la col.laboració dels voluntaris i de la solidaritat de la gent, tanca una edició de 2017 altament satisfactoria.