Èxit en el desè aniversari de la Burriac Atac

La Burriac Atac, la cursa nocturna organitzada pel Centre Excursionista Vilassar de Mar, ha celebrat aquest 2014 el seu desè aniversari.

Guanyadors Burriac Atac 2014
Més de 600 corredors i corredores van celebrar l’efemèride. Abans però de la sortida de la Burriac Atac es va celebrar la seva versió en infantil, la Marrec Atac, cursa no competitiva per a infants de 0 a 14 anys amb tres sortides diferents segons l’edat, que va omplir de samarretes verdes els carrers del nucli antic. Una alta participació i moltes ganes de passar-s’ho bé va ser la tònica dominant d’aquests petits esportistes.

Mentrestant els més grans es preparaven per a la prova nocturna, una cursa que s’ha mantingut fidel a les seves particularitats entre elles la pujada al castell de Burriac il·luminat. Però enguany ha comptat amb novetats, una de les principals és que s’han afegit més quilòmetres en el recorregut.

Un dels al·licients de la cursa per als corredors és també la motivació del públic i dels voluntaris que els animen. Al llarg del recorregut hi havia diferents punts on el públic amb els seus aplaudiments i caliu feien recobrar als participants aquelles forces que en alguns moments començaven a defallir. Entre els més concorreguts el de la plana de Montcabrer, el mateix castell de Burriac on sonaven amb força els timbals dels Ssstrèpits, la plaça de l’església de Cabrera o el final de la cursa, a la platja, on els aplaudiments i les paraules de suport als corredors donaven l’alè necessari per arribar.

Marrec Atac

Javi Delgado en la categoria masculina i Roser Español en la femenina van ser els guanyadors absoluts de la cursa. En Javi Delgado, guanyador de la prova en altres edicions, la va córrer en 1 hora 51 minuts i 33 segons. Per la seva part, Roser Español va arribar en 2 hores 22 minuts i 28 segons.

La valoració que en fa el Centre Excursionista Vilassar de Mar és molt positiva. En aquesta desena edició s’ha tornat a repetir la iniciativa solidària “Vine amb un pa sota el braç”, recollint aliments per al Banc d’Aliments de Càritas. Tots els corredors que portessin aliments o bé 5 euros solidaris van ser obsequiats amb una fotografia de la cursa. A la mateixa fi, també es van destinar els beneficis obtinguts de les inscripcions de la Marrec Atac.

Amb l’entrega de premis, que va comptar amb la participació de diferents autoritats locals, i un petit castell d’artifici amb els Mansuets de Foc, la colla de diables de Vilassar de Mar, es va posar el punt i final a una de les curses nocturnes més esperades pels aficionats a les curses de muntanya.

Muntanya Burriac Atac