Eva Mesado i Francesc de Lanuza, guanyadors de la Burriac Atac 2016

De nit màgica però al mateix temps de molt dura, així és com descriuen la Burriac Atac alguns dels corredors i corredores, més de 700, que dissabte van participar en la cursa nocturna de final de l’estiu, la Burriac Atac, que enguany arribava a la dotzena edició. Francesc De Lanuza Gimeno, amb un temps d’1 hora, 55 minuts i 29 segons, va ser el guanyador en la general masculina, repetint la primera posició de l’any passat, i Eva Mesado Ortíz, amb un temps de 2 hores, 30 minuts i 43 segons, en la femenina.

Van ser gairebé 22 km de recorregut, combinant mar i muntanya, passant per Vilassar de Mar, Cabrils i Cabrera de Mar, i amb el castell de Burriac com a un dels punts insígnia. Des de l’organització, el Centre Excursionista Vilassar de Mar, el Piri, el balanç és positiu.

“Un dels principals inconvenients ha estat el temps, l’excessiva calor va fer més dificultosa la cursa, els corredors van patir molt i van haver més abandonaments del que és habitual”.
Jordi Lladó, director de cursa

Per part dels corredors es destaca les sensacions positives de la cursa tot i la seva duresa.

“La gaudeixes moltíssim, és molt dura, però és la cursa del poble i feia molts anys que la volia fer” Cristina Vallvé, primer any que fa la Burriac Atac

“És la cursa més bonica que es pot fer en aquest moments, la millor que he corregut mai, l’organització ha estat fantàstica, el trajecte amb els voluntaris és extraordinàri”.
David Hernández, corredor

Més de 400 voluntaris van ajudar a que l’esdeveniment fos possible, una xifra rècord respecte altres edicions, un fet que des del Piri destaquen molt positivament.

Abans de la Burriac Atac, l’esdeveniment esportiu va escalfar motors amb la Marrec Atac, cursa adreçada als infants de zero a catorze anys amb tres circuits independents segons les diferents franges d’edat i que passava pels carrers de Vilassar de Mar. Les inscripcions es van tancar el dia abans arribant a la xifra de 500 i les samarretes taronges d’aquesta edició van vestir de color els carrers del nucli antic.

Pel que fa a la campanya “Vine a córrer o a animar la Burriac Atac amb un pa sota el braç”, d’aquí a uns dies es farà balanç amb el banc d’aliments de Càritas.

Imatge: Piri.cat