“Especial Parlant de tot” sobre el 8-M

El magazín matinal “Parlant de tot”, presentat i produït per Jaume Cabot, ha ofert aquest dimarts al matí una edició especial amb motiu del Dia Internacional de la Dona, que se celebra d’avui.

Aquesta edició ha inclòs l’espai “Una habitació pròpia” destinat a donar veu a les associacions feministes de la nostra localitat. S’ha comptat amb la intervenció de Montse Centelles i Irene Toral, en representació de Viladona, i Zenaida Serrano i Lola Casado, en representació d’ Assemblea Feminista de Vilassar de Mar.

Zenaida Serrano ha explicat que el període de temps per aconseguir la igualtat real entre homes i dones s’ha allargat i que si abans es deia que es trigaria 100 anys, ara s’ha comptabilitzat en 130 anys. Ha subratllat que només 30 de les 37.000 empreses de tot Espanya han presentat el seu pla d’igualtat. Ha destacat que encara hi ha bretxa salarial i que tot que els sous són els mateixos per a homes i dones, el que no és igual l’accés als complements, més difícil per a les dones. Montserrat Centelles ha subratllat que també hi ha desigualtat en la promoció dins del lloc de treball i ha posat sobre la taula que les dones continuen trobant-se molts entrebancs i murs. Ha explicat que continua havent-hi estereotips en la societat quan es pensa que les noies han de cursar uns determinats estudis i els nois uns altres. Ha manifestat que el tema de la maternitat no està resolt. A l’entrevista també s’ha condemnat el rebuig que encara tenen algunes de persones que la dona treballi en determinats sectors com el de la construcció. Des de Viladona i Assemblea Feminista han fet un balanç molt positiu de l’acte que van realitzar el passat cap de setmana juntament amb el SIAD.

A les 12 del migdia hem emès en viu des de la plaça de l’Ajuntament la lectura de la Declaració Institucional del 8 de Març, a càrrec de Montse Gual, regidora d’Igualtat.  Un text en el qual se subratlla que “els drets de les dones encara no estan plenament garantits”.  En aquesta declaració institucional es detallen les reivindicacions feministes: “acabar amb les injustícies, assegurar la paritat i la participació de les dones en totes les esferes”. També es fa una crida a la col·laboració dels homes per assolir aquesta plena reivindicació que es reclama. En aquest sentit, diu el text que “la plena garantia dels drets humans de les dones no pot esperar més”.

 

 

 

La tertúlia setmanal dels avis i àvies de cada dimarts, conduïda per Joana Hernández, avui ha tingut com a tertulianes només dones.

 

 

 

 

 

 

Seguidament, ha arribat un especial “La imatge ets tu, amb veu femenina” amb Isabel Caparrós i Cristina Calvo.

Hem acabat l’edició amb una àmplia entrevista a la jutgessa vilassarenca Lucía Avilés, que ha aconseguit que la violència econòmica sigui considerada, també, violència de gènere.

 

ACTIVITATS QUE RESTEN PER REALITZAR:

Recordem que les activitats del Dia Internacional de la Dona a Vilassar de Mar van començar el passat 3 de març.

Aquest passat diumenge es va ajornar la cursa que hi havia prevista a causa de la pluja i de l’estat dels camins del seu recorregut.

Les activitats del 8-M que resten per realitzar són les següents:

Aquest dimarts:

Des de 2/4 de 6 la tarda a la Sala d’actes Maria Gràcia Gelpí i Maltas de la Biblioteca acull l’hora del conte amb la narració de “Contes per la igualtat”, a càrrec de Diana Gasols. Activitat adreçada a públic familiar

Des de les 6 de la tarda a la Sala Maria Roser Carrau, cinema feminista, organitzat per Viladona.amb la projecció de “El retorn, la vida després de l’ISIS”. Documental dirigit per Alba Sotorra, que fa el seguiment de com és la vida de les dones que surten de l’ISIS i intenten tornar als seus països.

La presentació i col·loqui a càrrec de la directora i/o l’equip de direcció. Per assistir, cal reserva plaça trucant al 600466523 i demanant per Júlia)

Demà passat dijous;

A les 8 del vespre, a l’Espai Galbany, arribarà el taller Vine i mou-te per la igualtat! “, organitzat per les Regidories d’Igualtat i Salut

Aquest dissabte:

A partir de 2/4 de 6 de la tarda, hi haurà l’activitat “Cor Grans Dones”, organitzat per Aula de Música. Es tracta d’una activitat coral, que es farà a les seves instal·lacions, adreçada a les dones grans que vulguin cantar cançons de tota la vida.

Aquest diumenge:

Diumenge 13 de març a la Sala Maria Roser Carrau des de 2/4 de 7 de la tarda arribarà una edició especial del cicle “Escena&Llibres” dedicat al 8-M amb l’escenificació de l’obra “El que no es diu”, de la companyia Col·lectiu CTB. Per assistir, cal reservar l’entrada, que és gratuïta, a través de l’app VdM. Aquest acte està organitzat per les Regidories d’Igualtat i Salut

Escolta l’espai “Parlant de tot” sencer en aquest enllaç