Escàs seguiment de la vaga de mestres a Vilassar de Mar

Escàs seguiment a Vilassar de Mar de la vaga de mestres convocada per aquest dijous. Si la normalitat és absoluta tan a les escoles bressol com a les de primària; és als dos instituts de casa nostra, el Vilatzara i al Pere Ribot, on el professorat s’ha adherit de manera tímida a la convocatòria de vaga fregant el 20% de seguiment. La normalitat de les classes a tots els centres educatius del nostre municipi és total.

Tant a la Bressoleta, com al Vaixell Burriac i el Pérez Sala el 100% del professorat d’aquests centres s’han presentat a treballar. A l’escola dels Alocs, però, trobem un seguiment de l’11% a la convocatòria de vaga, ja que dues mestres s’hi han adherit. És un cas semblant, al de l’Escola del Mar. En aquest centre un 10% del professorat s’ha afegit a la convocatòria. Tant als Alocs com a l’Escola del Mar les incidències en l’alumnat han estat mínimes i s’han pogut cobrir les absències. Parlen de “reajustaments mínims”.

Pel que fa a Secundària, a l’institut Pere Ribot s’han sumat a la vaga el 20% del professorat. Cas semblant al de l’institut Vilatzara on el seguiment dels docents s’ha enfilat fins un tímid 18%. En els dos centres, la normalitat a les aules és total. Pel que fa als alumnes, els de l’ESO hi són tots, mentre que a Batxillerat, en els dos centres, el seguiment dels alumnes és del 50%. En aquest cas, però, ho atribueixen més que a una solidaritat a la convocatòria de vaga a que demà comencen els exàmens trimestrals i això ha fet que molts estudiants es quedin a casa estudiant preparant-los.

Recordem, com sempre, que els alumnes de primer i segon de la ESO no poden fer vaga i que els de tercer i quart necessiten una autorització expressa de pares i mares.

Aquest dijous, l’ensenyament públic reclamen que es reverteixin les retallades aplicades durant la crisi i que es cobressin les pagues dobles congelades corresponent als anys 2013 i 2014. La protesta ha estat promoguda per la Intersindical Alternativa de Catalunya l’ Ustec ·STEs, el sindicat de secundària Aspepc-SPS i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), que reclama una rebaixa del 30% de les taxes universitàries. El fet que els dos sindicats majoritaris CCOO I UGT no s’hagin afegit significa que la cita ha estat un xic descafeïnada. A les 12 del migdia s’ha fet una manifestació a Barcelona que ha arrencat a la plaça de la Universitat i que ha acabat al Parlament de Catalunya.