Es reprèn la construcció de la nova pista poliesportiva coberta

Ahir dijous 10 de març l’Ajuntament de Vilassar de Mar va reprendre les obres per construir la nova pista poliesportiva coberta. La pista es mantindrà com estava prevista, en el mateix solar, però amb un canvi d’orientació de 90 graus, a tocar del carrer Mossèn Pere Ribot i del parc de la Bòbila. L’obra està finançada per l’Ajuntament de Vilassar de Mar i el termini d’execució és de 4 mesos.

La Comissió de Patrimoni de la Generalitat ha donat llum verda a la construcció, després de rebre el resultat de les noves prospeccions arqueològiques que es van realitzar en el subsòl i que conclouen que a la part del solar que està més a tocar del carrer Mossèn Pere Ribot no hi ha restes arqueològiques a preservar.

El projecte de l’equipament esportiu, previst en dues fases, es mantindrà pràcticament sense canvis. La primera fase, corresponent a l’edificació de la pista poliesportiva, la seva coberta i el seu tancament, manté la superfície i només canvia l’orientació. La pista tindrà 1.293 m2 amb una base rectangular de 45,70 x 28,30 metres en planta i una alçada de 10,40 metres. La construcció es farà amb mòduls prefabricats de formigó, i continuarà tenint l’accés des de l’avinguda Eduard Ferrés.

El projecte també inclou una segona fase en què es construiria una altra edificació, al costat de la que ara comença, que serviria per acollir quatre vestidors col•lectius, dos vestidors per a arbitratge, una infermeria, lavabos i sales de magatzem de material, entre d’altres, i també preveia un espai per a una pista esportiva exterior. El fet que una part del solar estigui afectat per restes arqueològiques a preservar fa que no hi hagi espai per a la futura pista secundària.

L’Ajuntament no descarta, en un futur, fer algun tipus d’actuació per fer visitable al públic la zona on s’han trobat les restes arqueològiques, que podrien pertànyer a una zona termal romana ben conservada.

Leave a Reply