Es reprèn el curs escolar, però telemàticament, per l’estat d’alarma

Aquest dimarts 14 d’abril comença el tercer i últim trimestre de curs i es reprenen les classes, després de la Setmana Santa, de manera telemàtica, per l’estat d’alarma en què ens trobem degut al coronavirus. Els mestres teletreballen des de casa i els alumnes reben les classes a casa seva a través d’Internet.

L’alumnat ha de continuar assolint competències i habilitats, però sempre tenint en compte el context actual i les circumstàncies personals. Des del Departament d’Educació de la Generalitat han informat que s’agafaran com a referència les qualificacions del primer i segon trimestre, també es valoraran les feines que es facin a partir d’ara i han subratllat que en cap cas, però, es podrà perjudicar l’alumne. Han afegit que, tot i l’autonomia de centres, Inspecció vetllarà perquè escoles i instituts proposin tasques que siguin equilibrades. Des del Departament d’Educació han explicat que han començat a fer arribar tauletes i portàtils a les famílies amb fills en edat escolar que no tenen cap dispositiu mòbil.

Pel que fa als exàmens de Selectivitat, les dates que s’han fixat són els dies 7, 8 i 9 de juliol. També s’ha anunciat que aquestes proves seran més flexibles i que els alumnes tindran més opcions d’examen per escollir.