Es recullen 38 tones de roba usada en els primers sis mesos de 2018

No ens cansem de repetir que la solidaritat és un tret que defineix a Vilassar de Mar. En el que portem d’any, els veïns i veïnes del nostre municipi han deixat, en els contenidors de roda usada, 38 tones de material tèxtil per a la seva reutilització. Xifres calcades a les de 2017 que va tancar curs amb 81 tones. Els 19 contenidors que hi ha a Vilassar de Mar de l’ONG Humana Pueblo para Pueblo han recollit en el que portem d’any 38.740 kg de tèxtil reciclable. Equival, perquè ens fem una idea, a 79.600 peces de roba. Això significa un estalvi de 122 tones de CO2 a l’atmosfera.

Vilassarencs i vilassarenques donen una segona vida a roba, calçat, complements i tèxtil de la llar que ja no fa servir. A més, aquestes accions reverteixen en el nostre municipi de manera molt positiva. De fet, Humana, i en virtut de l’acord que manté amb l’Ajuntament, es compromet a revertir a nivell local part dels recursos amb bons d’ajuda per a persones amb pocs recursos econòmics. Així, ofereix vals de 30 euros cadascun que Serveis Socials brinda a les persones més necessitades de Vilassar de Mar. L’any passat se’n van lliurar 35.

Les xifres d’aquest primer semestre són pràcticament calcades a les del mateix període de l’any passat. Això fa pensar que amb les 38 tones que ja porten recollides s’arribarà a les 81 de 2017. La roba que dipositem en els contenidors verds d’Humana té dues finalitats. Per una banda, 7 de cada 10 peces, es tracten a la planta que l’ONG té al Vallès per donar-los una segona vida. La resta es ven a empreses de reciclatge. De les peces tractades a la planta de l’Ametlla del Vallès, un 15% es destinada a les botigues de Moda Humana de Catalunya, la meitat marxa a l’Àfrica i la resta, pel seu estat, no es poden rehabilitar. Amb tot, no es malbarata res i són venudes a empreses de reutilització que la transformen per obtenir altres productes com mantes, aïllants o draps per a la indústria de l’automoció.