Es presenta la targeta moneder, un nou programa d’ajut social de l’Ajuntament

Ja està en marxa la targeta moneder. La Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Vilassar de Mar i Càrites del nostre municipi presenten aquesta iniciativa que dissenya un nou model d’ajuts alimentaris per a les persones més necessitades de la població. La targeta moneder és un sistema que pretén empoderar els qui necessiten les ajudes i se substitueix el lliurament d’aliments que es feia des de Càrites. La targeta moneder, activa des del passat mes de juliol, és un programa que s’ha treballat durant gairebé dos anys. Un període llarg que ha permès, però, polir detalls com explica Ana Moreu, coordinadora de Càrites de Vilassar de Mar.

És una targeta de prepagament, en format tipus Visa, amb un valor monetari definit per Serveis Socials que busca evitar l’estigmatització i potenciar la normalització de les persones beneficiàries. Com apunta la regidora Núria Arasa es tracta de canviar un model assistencialista per un de proactiu prioritzant la dignitat de la persona. Ana Moreu, coordinadora de Càrites parroquial, explica que, amb la targeta moneder, es compraran productes de primera necessitat. Una targeta moneder, com aclareix Moreu, que funcionarà en els establiments d’alimentació de tota la província de Barcelona. Recorda, també, que hi ha productes que no es podran comprar com begudes alcohòliques, brioxeria industrial o refrescos

Aquest 2019 des de l’Ajuntament de Vilassar de Mar i Càrites destinen més de 80.000 a la partida d’ajudes alimentàries i calculen que podrà beneficiar unes 200 persones. Moreu subratlla que la targeta moneder tindrà dues modalitats. Dues versions: una per llarga durada i una per gent que se’n pugui sortir.  I és que l’objectiu és incentivar aquests últims perquè se’n sortint d’aquesta situació.

Per beneficiar-se d’aquestes ajudes cal complir uns requisits valorats pel personal de Serveis Socials de l’Ajuntament, com recorda Nuria Arasa. Cal explicar que, en cap cas, es podran treure diners en efectiu. Els personal de Càrites, com recorda Moreu, passarà d’un paper de lliurament d’aliments a fer-se un seguiment exhaustiu de la despesa per comprovar-ne el seu bon ús. Les famílies, segons Moreu, han rebut la iniciativa molt bé. La regidora Núria Arasa és de la mateixa opinió, tot i que admet que és massa d’hora poder-ne extreure conclusions. La targeta moneder és una iniciativa que persegueix empoderar, donar autonomia i dotar de recursos les persones que necessiten les ajudes.

La presentació, a Can Bisa, aquest dimecres a la set del vespre.