Es manté activat, en fase d’avís, el Pla especial d’emergències per inundacions INUNCAT

ACTUALITZACIÓ – Divendres 14 d’agost a les 12:20h
En base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya, i per les afectacions que es preveu que se’n poden derivar, Protecció Civil del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya ha desactivat la fase d’alerta de INUNCAT passant a estar en fase d’avís.

_______________________________________________

Divendres 14 d’agost a les 10:50h
Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’Alerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per la previsió d’un front de pluges intenses, que ahir dijous tarda va afectar la meitat nord-est de Catalunya.

A la comarca del Maresme, partir de mitja tarda s’esperen precipitacions en forma de xàfecs de caire tempestuós que seran d’intensitat forta i localment abundants, que poden allargar-se fins dissabte. Podeu consultar la previsió al Maresme a través de l’apartat d’informació meteorològica del web del Consell Comercal del Maresme.

Pel que fa a les platges, ProActiva informa que a les 11:05h d’avui divendres 14 d’agost, oneja la bandera vermella als tres trams del litoral vilassarenc ja que l’estat de l’aigua és deficient. Informació actualitzada de l’estat de les platges fent clic aquí.

Es demana a la població que prengui mesures d’autoprotecció, especialment en la conducció, seguint els consells del Servei Català de Trànsit. A més, netejar desguassos i embornals de fulles seques i brutícia pot evitar moltes petites inundacions de baixos, pàrquings i patis interiors. També és molt important evitar aparcar vehicles en rieres i zones inundables allà on pugui ploure.

En cas de tempesta amb aparat elèctric cal que us allunyeu d’antenes, arbres, etc., i no us apropeu tampoc a elements metàl·lics o a l’aigua, ja que actuen com a cossos conductors. Els llocs més segurs durant una tempesta són els que ens aïllen de l’exterior, com edificis o vehicles tancats, perquè condueixen l’electricitat per la part exterior fins a terra sense fer mal als ocupants.

Podeu consultar la situació meteorològica de perill a través de l’informe de la web del Servei Meteorològic de Catalunya.

Leave a Reply