Del 23 al 27 de juny Vilassar de Mar celebra la Festa Major de Sant Joan. El tret de sortida oficial el marca l’arribada del Pigat i la Lucía, i el punt i final els tradicionals focs d’artifici. Un nodrit programa, elaborat per la Comissió de Festes, omple el poble durant cinc dies amb activitats per a tots els públics. Els actes organitzats per les entitats són l’eix vertebrador d’una festa on seran presents elements de la cultura popular i tradicional catalana: sardanes, gegants, capgrossos, correfoc, bastoners, castellers, la música i el ball, els actes de carrer, els esportius i les exposicions. Enguany, el professor i conegut escriptor Oriol Vergés farà el pregó.

En l’apartat musical l’orquestra Taxman és l’encarregada d’amenitzar la revetlla de Sant Joan a la pista de l’escola Pérez Sala. També hi haurà un concert de clàssics de pop rock dels anys 80 i 90 amb Paul Kazan & The Stay Band, i la Principal de la Bisbal tornarà un any més amb el concert i el ball de Sant Joan. Per al jovent hi haurà tres dies de Festa’l Burro a l’Escola del Mar, un dedicat al hip hop, l’altre al metal punk, i el darrer que serà “ballable”. També podran gaudir amb les festes populars i reivindicatives de Bullangues, Picadits i Naguals en diferents escenaris, el primer dia a la platja de Palomares i el segon i tercer, a la plaça de l’Era.

Entre els espectacles, Teatre de Guerrilla portarà a l’Ateneu Vilassanès l’obra El Xarlatan i La Tropa Teatre “Perdona, maca, però en Lucas m’estimava a mi”.

Pel que fa a activitats que es recuperen, cal destacar el Correcompuguis, on l’important és arribar a la meta amb un vehicle construït per un mateix. Tampoc hi faltarà la referència al mar i al passat mariner de la vila amb la possibilitat de pujar al llagut Sant Ramon o gaudir de la fira de mar i entitats nàutiques, que es farà a la plaça del Círcol.

L’Ajuntament de Vilassar de Mar, des de la Regidoria de Comunicació i Noves Tecnologies i gràcies a Vilassar Ràdio, ha gravat el programa de la Festa Major de Sant Joan en format àudio (mp3) per tal de fer-lo accessible a les persones invidents. L’Ajuntament ha editat una vintena de CD’s que mitjançant la col·laboració de l’ONCE es faran arribar a les persones invidents del municipi. En el CD es poden trobar tots els actes de la Festa Major, desglossats per dies.

Leave a Reply