Es desencalla el futur del CAP de Cabrils

Després de més de quinze anys amb un consultori mèdic fet de mòduls prefabricats, l’Ajuntament de Cabrils ha aconseguit finalment l’adjudicació de la construcció d’un nou Centre d’Atenció Primària de disseny sostenible. Això ha estat possible gràcies a l’acord arribat entre el Govern de la Generalitat de Catalunya amb diversos grups de l’oposició al Parlament.L’obra que en principi s’iniciarà aquesta setmana, té previst ser acabada l’abril del 2025. Des d’aquesta casa hem pogut parlar amb Maite Viñals, alcaldessa de Cabrils i fins fa poc regidora també d’urbanisme, qui ens ha assegurat que la creació del nou CAP “és un dels primers temes que vam agafar com a bandera l’any 2019 quan vaig arribar a l’alcaldia”.


La demora de la construcció del nou centre es deu, segons assegura l’alcaldessa, a diferents factors com ara la crisi econòmica que va viure el país l’any 2008, als canvis de govern tan pel que fa al municipi com a la Generalitat i finalment a la pandèmia de principis del 2019.


A més, un altre problema segons l’alcaldessa, també ha estat el de determinar on hauria de construir-se el nou CAP, ja que com ella ens ha avançat la Generalitat hauria proposat inicialment la seva localització en un terreny inundable.


Sigui com sigui, tots aquests esdeveniments, són els que han comportat que Cabrils persistís més de vint anys amb un consultori mèdic de mòduls prefabricats.

Finalment, el CAP s’ha acabat ubicant al mateix terreny que el que hi ha ara, aprofitant que hi ha espai suficient, que els seus residents ja saben on és i que el traspàs del centre antic al nou serà molt més hàbil.

Amb tot, ara mateix i tal com explica Viñals, la inauguració de l’obra no serà el novembre de 2024 tal com estava previst.


Així doncs, segons ens assegura l’alcaldessa, durant aquesta setmana es començaran a descarregar les màquines per iniciar la construcció i l’obra estarà en principi acabada cap a l’abril de 2025.

El pressupost del nou edifici és d’aproximadament 1,5 milions d’euros i el nou equipament té previst atendre a totes aquelles persones empadronades al municipi, com també als nens i nenes de Vilassar de Dalt. Ja que al Centre d’Atenció Primària de Cabrils, des de la pandèmia, hi trobem també l’àrea bàsica del servei de pediatria.

Pel que fa al disseny de la construcció, Viñals ens explica que es tractarà d’un edifici absolutament sostenible amb 50 panells fotovoltaics que s’instal·laran al sostre i serviran per donar energia verda a l’equipament.

Ara per ara, mentre la construcció es trobi en procés i fins a nou avís, els veïns i les veïnes de Cabrils hauran de continuar acudint al seu antic CAP de mòduls prefabricats.