Es convoca la XI Beca Ernest Lluch de recerca local dotada amb 4.000 euros

L’Ajuntament de Vilassar de Mar ha convocat l’onzena edició de la beca d’investigació i recerca local Ernest Lluch. La beca, de caràcter biennal, dotada amb 4.000 euros, té l’objectiu de fomentar la investigació sobre Vilassar de Mar i el seu entorn en tots els seus àmbits, principalment en l’aspecte de la història i de la geografia, i del patrimoni cultural i artístic.

Les sol·licituds es poden presentar fins a la mitjanit del 13 d’octubre de 2024 al registre general de l’Ajuntament adjuntant, entre d’altres documents, el currículum del sol·licitant i la memòria del projecte d’investigació en la qual s’ha de fer constar els objectius que es volen assolir, la metodologia que s’utilitzarà i les fonts i la bibliografia que es consultarà. 

Edicions anteriors

La primera edició de la beca Ernest Lluch de recerca local (any 2002) va premiar el treball de Francesc Caballé, que portava per títol La formació urbana de Vilassar de Mar: de veïnat a nucli consolidat segles XVIII-XIX. La segona edició la va guanyar Joan Giménez Blasco amb el treball De la vela al vapor: els Sust, una nissaga marinera a cavall dels segles XIX i XX. El guanyador de la tercera edició va ser Lluís Parcerisas i Benedé i el seu projecte Evolució del paisatge i transformacions del territori a Vilassar de Mar i Vilassar de Dalt des de 1850 a l’actualitat. El premiat de la quarta edició va ser Josep Riera i Ramon, amb el projecte Creixement i complexitat. Evolució i canvis en l’estructura demogràfica de Vilassar de Mar, 1939-2007. La cinquena edició la va guanyar el Cercle d’Amistat Catalunya-Cuba amb Vilassar de Mar indià. La beca de la sisena edició va recaure en Miquel Gurrera i Francesc Busquets i seu el projecte Vida i mort a l’entorn de la Via Augusta al seu pas per Vilassar de Mar. La guanyadora de la setena edició va ser la cooperativa d’arquitectes Lacol amb el projecte titulat Vilassar de Mar fabril. A la vuitena edició, la beca Ernest Lluch va recaure en Jordi Casanovas i Alexis Serrano i el seu projecte Vilassar de Mar, una història americana. Societat i economia a cavall del vell i el nou món. Segles XVIII-XX. A la novena edició, la beca va ser per al capità de la Marina Mercant Agustí Martin i Mallofré i el seu treball Ran de mar, la memòria dels pescadors de Vilassar de Mar. L’edició onzena, l’any 2022, va quedar deserta.

 Podeu consultar els treballs guanyadors al web del Museu Municipal.