ERC-VdM Futur deixarà treballar al nou govern i des d’oposició el fiscalitzarà

ERC-VdM Futur ha estat assenyalada, segons les declaracions que va fer Isaac García-Oses, cap de llista del PSC en aquesta casa, com el principal escull per la no consecució del tripartit de cara a la plenària d’aquest dissabte de constitució del nou Ajuntament.

Per tant, hem volgut saber com Marta Rovira, la líder de la formació republicana, encaixa aquesta notícia i, especialment, quins són els seus plans de futur de cara als propers quatre anys. Bàsicament, deixar treballar el nou govern, però fiscalitzant-lo

Rovira reconeix  en l’entrevista emesa avui a “Parlant de tot” que, després del panorama electoral que es va dibuixar a Vilassar de Mar després de les municipals, ERC-VdM Futur, amb 3 regidors, no tenien prou legitimitat per iniciar converses. El que tenien clar és, pel resultat de les eleccions, ERC-VdM Futur no podia liderar  les negociacions amb altres formacions polítiques. Ha manifestat que ERC-VdM Futur ha escoltat a tothom que ha volgut parlar amb ells i elles i ha afegit que no s’ha aprofundit gaire en les reunions, que no s’ha avançat i que no hi ha hagut possibilitat de fer cap pacte.

Rovira vol agrair la predisposició i el bon tarannà de Babord. Ha destacat que Babord ha fet esforços per adaptar-se , que ha adoptat una actitud de lideratge i de ser molt propositius.  Amb Junts Estimem Vilassar de Mar  també es van trobar per, cercar, potser una entesa buscant la majoria. Al final, segons Rovira, tampoc sense propostes concretes.

ERC-VdM Futur estan oberts a rebre i valorar les propostes que els arribin.

Sobre els arguments del PSC, que posen els republicans com la principal pedra a la sabata per a la consecució del tripartit, es mostra sorpresa. Ha assenyalat que no entén perquè des del PSC diuen que ha perdut la confiança en ERC-VdM Futur ja que no concreten el perquè d’aquesta pèrdua.

Celebra, però, Rovira que, si Junts Estimem Vilassar acaba governant en minoria, és el moment per tal que tothom pugui parlar i expressar-se en la plenària de l’Ajuntament. Seran necessaris amplis consensos, assegura ,mentre promet que ERC VdM Futur té moltes coses a dir.

Rovira creu que és temps, ara, de deixar treballar el nou govern. Ara bé, avisa que ells i elles hi seran per fiscalitzar-lo. Ha manifestat que “els precedents” de Junts Estimem VdM -en referència a les legislatures en què governava CiU al nostre poble-  els produeixen “recels”.

Rovira explica, també, que segueixen analitzant les causes de la debacle electoral del 28 de maig. No només en clau de país, sinó també municipal. Considera que l’abstenció els va perjudicar.