ERC-VdM Futur aposta per millorar l’Ajuntament, els equipaments i el benestar de les persones

Vilassar Ràdio fa, aquests dies, ronda d’entrevistes a les persones cap de llista de les diferents formacions polítiques que es presenten a les municipals del 28 de maig a l’Ajuntament de Vilassar de Mar. Rigorós ordre de menys a més vots en les darreres eleccions municipals.

La primera ronda se centra en Cultura, Educació, Esport, Joventut, Serveis Socials i Sanitat

Torn per a Marta Rovira, alcaldable d’ ERC-VdM Futur.

Primera pregunta que fem a tots els alcaldables. Qui és?

Marta Rovira debuta com a cap de llista en una escomesa electoral. S’autodefineix com una sociòloga socialment implicada, li agrada analitzar la societat i implicar-se en la societat civil. Ha organitzat congressos i ha format part de diverses associacions. Té 53 anys. Li agraden els nous reptes. Vol destacar que, més enllà dels punts acordats que abordem aquesta primera seva intervenció, que la seva acció política pivotarà sobre tres grans eixos: les millores en l’organització de l’Ajuntament, en carrers, places i equipaments i en el benestar de vilassarencs i vilassarenques.

La Cultura és un eix central en el seu programa electoral. Ho centra en tres punts que cal aplicar per millorar: reforçar l’estructura de l’Ajuntament en l’àrea de Cultura, la realització d’un pla de Cultura i d’Equipaments Culturals, i veure quines són les necessitats que tenen les entitats. S’ha d’ aconseguir, ha dit, que hi hagi més col·laboració entre les entitats, i més cooperació entre comerç i cultura. També ha apostat per la recuperació de la cultura marinera.

Pel que fa a Educació, Marta Rovira detecta vàries urgències principals: mantenir línies, rebaixar ràtios, cal atendre la diversitat de l’alumnat, un canvi de planejament en la gestió de l’educació i l’elaboració d’un pla per a la instal·lació d’aires acondicionats , a dos anys vista, a les escoles.

El següent argument és l’Esport. Per a ERC-VdM Futur, vivim en un poble en el qual molta gent practica esport. Per això creuen que s’han fet petites algunes instal·lacions i reclamen, per exemple, una empresa que s’ocupi de fer, diàriament, el manteniment d’equipaments i pavellons. També proposen que hi hagi una nova instal·lació esportiva, la licitació del bar del Pavelló Paco Martin, arreglar els convenis amb les entitats de manera que tinguin les seves necessitats cobertes i tenir els pavellons i equipaments al dia, entre altres propostes.
Pel que fa a Joventut, per a ERC-VdM futur, es nodreix de la bona feina que es fa, diuen, des de Can Jorba. Però, en la propera legislatura, diu Rovira, caldrà posar l’accent en l’emancipació juvenil i assumir el repte de l’habitatge com a una prioritat. També ha destacat la tasca portada a terme per L’altre Espai Jove i per L’Espai TEA i ha apostat per la continuïtat d’aquests serveis.

Una altra gran àrea del consistori són els Serveis Socials. Rovira valora molt positivament la feina feta fins ara, especialment assegura, amb els avis i àvies. Cal parar, promet, atenció a les famílies vulnerables. Entre les propostes, hi ha la de “continuar la bona feina que s’ha fet fins ara”, abordar nous reptes de la Sanitat i treballar el benestar des del punt de vista més integral, com acompanyar a les persones en temes de salut emocional, mental…Per acabar aquest apartat, Rovira vol recordar que l’epidèmia de la covid 19 ha obligat a aquesta àrea del consistori en multiplicar per quatre les ajudes que es donen.

Finalment, per tancar aquesta primera entrevista, la Salut. Sobretot, posar en valor la salut emocional de les persones i de Vilassar de Mar.Ha dit que espera que torni a Vilassar de Mar la pediatria i ha apostat per l’impuls de la salut comunitària, amb la introducció de noves propostes en aquest àmbit.

En la segona tanda, que escoltaràs en breu, preguntarem a les persones caps de llista sobre Urbanisme, Habitatge, Economia, Medi Ambient, Governació, Participació i Comunicació.