ERC porta a la plaça Picasso Contes per la Llibertat per a nens i nenes

Aquest divendres i a partir de les cinc de la tarda a la Plaça Picasso, diferents veïns i veïnes de Vilassar de Mar donaran lectura als textos que Oriol Junqueras ha escrit als seus fills i que són recollits en el llibre Contes des de la Presó. L’acte, organitzat per ERC, porta per títol Contes per la Llibertat i està pensat, bàsicament, per a nens i nenes. Hi haurà berenar popular i diferents tallers.

Al llibre Contes des de la presó, Oriol Junqueras ha intentat mantenir el vincle amb els seus fills, Lluc i Joana, a través d’alguns textos que els ha anat enviant durant el seu captiveri. L’editorial Ara Llibres els ha recollit i, a més, els ha complementat amb dibuixos fets per diferents il.lustradors. Un dels quals, per cert, és Raül Romeva que, com Junqueras, també compleix presó preventiva.

Junqueras obre el llibre explicant als seus fills que estarà una llarga temporada en la qual serà molt difícil poder-se veure per una “absència imposada”, diu. L’exvicepresident de la Generalitat escriu al Lluc i la Joana contes basant-se en allò que els parents i amics li expliquen que és d’interès dels dos germans. Si els interessen els dromedaris, fa un conte sobre aquests animals, per exemple. També aprofita per escriure contes sobre l’arribada dels romans al seu poble, Sant Vicenç dels Horts, aprofitant els seus coneixements d’història, o els proposa experiments científics.

El llibre està prorrogat per l’entrenador del Manchester City, Pep Guardiola, que destaca que Junqueras s’ha vist privat “del millor regal que dóna la vida que es veure créixer els fills”.

L’acte d’ERC està molt pensat per als nens i nenes. Tant és així, que hi haurà berenar per a tots i totes i, també, diferents tallers infantils.