ERC-Gent per Vilassar de Mar s’imposa clarament a les eleccions municipals del 26-M

La candidatura conjunta d’ERC i Gent per Vilassar de Mar es va proclamar, aquest diumenge, guanyadora de les eleccions municipals al nostre municipi. La llista encapçalada per l’actual alcalde en funcions, Damià del Clot, va obtenir 4.163 vots (el 37,96%) passant de set regidors que tenia fins ara (ERC 5 i Gent x Vilassar de Mar, 2) a 9 del total de 21 que té el plenari.

Damià Del Clot es mostra “molt content pels resultats obtinguts. Vull felicitar els meus companys d’ERC i de Gent x Vilassar de Mar perquè sense ells, aquesta victòria no hauria estat possible”.  Damià del Clot també ha volgut tenir paraules de suport a la fins ara regidora Manuela Calero, (Podemos) que es va quedar sense representació al ple. “Em sap molt greu per ella. Han fet molta feina en aquesta legislatura. La vull trucar per animar-la. M’agradaria seguir treballant amb ella, perquè ens ha ajudat molt”.

Per la seva banda, Laura Martínez Portell (Junts per Vilassar de Mar) serà la nova cap de l’oposició amb 1.734 vots (un 15,8%). Es queden amb 4 regidors, un menys dels que tenien en la darrera legislatura. La cap de llista admet estar “una mica tristos per les eleccions municipals, malgrat que molt contents pel resultat a Europa. Crec que no ens ho mereixíem. Segueixo pensant que teníem el millor equip i el millor programa. N’estic convençuda. Nosaltres seguirem treballant per fer un Vilassar de Mar millor”. “No ens esperàvem aquest resultat, pensàvem que seria molt millor”, reconeix.

Babord és la tercera força a l’Ajuntament de Vilassar de Mar amb 1.484 vots (el 13,5%) perdent, però, un regidor. Pau Arona, el seu cap de llista, reflexiona. “Perdre un regidor no és el que voldríem, malgrat que mantenim el numero de vots d’ara fa 4 anys. Ens hem quedat a 200 vots del cap de l’oposició. Procurarem construir alternatives des de la nostra posició”. Arona creu que “potser no hem sabut explicar o descriure les contradiccions d’ERC o aquelles coses que entenem que no han fet i que ha perjudicat la majoria social de Vilassar de Mar”.

El PSC, amb 1.393 vots i el 12,7% del total de vots, obté tres regidors; un més dels que tenia en la darrera legislatura. Quico Zamora, el seu cap de llista, declara que estem “molts contents perquè hem experimentat un fort increment de vots, però potser confiàvem en tenir un regidor més”. “Nosaltres esperàvem arribar als 4, però el gran resultat d’ERC ens ha privat a la resta de formacions d’augmentar presència en regidors”. Zamora assegura que no estaran en el proper govern municipal. “En els propers 4 anys em veig a l’oposició. ERC amb 9 regidors es podrà moure perfectament amb pactes puntuals”.

Ciutadans, amb 1.024 vots (el 9,3%) manté els dos regidors que tenia. El seu líder, Juan Díaz, admet que el cal, ara, és “felicitar ERC pel seu resultat contundent. Estem satisfets perquè hem augmentat el percentatge de vot, tot i que ens hauria agradat algun regidor més. Som un partit jove, però estem consolidats a Vilassar de Mar com la representació de tots aquells que no són independentistes. Penso que hem fet una bona feina”.

Amb 486 vots, el 4,4%, Podemos es queda sense representació municipal. Manuela Calero afirma que “no passa res. Hem fet la feina molt a gust. Hem posat l’ànima en tot el que hem fet”. Pel que fa a la pèrdua del regidor, creu que “això és la democràcia. Estem agraïts dels 4 anys que hem pogut treballar. Hi ha moltes maneres d’aportar a la política municipal i ho seguirem fent, però d’una altra manera”. Sobre les paraules de suport que li dirigeix Damià del Clot, Calero assegura que “agraeixo les seves paraules. Nosaltres volem treballar per Vilassar de Mar per tal que les coses funcionin millor”.

El PP, amb 318 vots i el 2,9%, seguirà una legislatura més sense representació municipal a Vilassar de Mar. La seva cap de llista, Yolanda Laspalas, no s’amaga. “Estem molt tristos. Hem fet un mal resultat. Encara no ho hem analitzat, però hem d’esbrinar on han anat els vots que vam rebre a les generals”. “No són bons temps per al PP. Les nostres expectatives passaven per arribar a tenir, fins i tot, dos regidors”.

Finalment, Maria Teresa Sierra, amb 187 vots (l’1,7%) no va obtenir presència a la plenària. Per a la seva cap de llista “nosaltres estem molt contents. Hem fet una molt bona campanya i molta feina. Ens hem reunit amb molts veïns i veïnes de Vilassar de Mar per escoltar-los. A nivell personal ha estat una gran experiència. M’he pogut moure molt per Catalunya i conèixer molta gent”.

La composició del ple queda de la següent manera:

ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA-GENT PER VILASSAR DE MAR-ACORD MUNICIPAL (ERC – GxVdM – AM)

 1. DAMIÀ DEL CLOT I TRIAS
 2. NÚRIA ARRASA I ROVIRA
 3. ÀNGEL FONT I CATALÁN (Independent)
 4. JOSEP SOLÉ I CLOTET
 5. MONTSE GUAL I GIBERT
 6. JOAN ROCA I LLEONART
 7. ESTHER LÓPEZ I MARTÍ (Independent)
 8. JORDI TAPIAS I TOLRA
 9. EVA MONRAS I ORTIZ (Independent)

 JUNTS PER VILASSAR (JUNTS)

 1. LAURA MARTÍNEZ PORTELL
 2. JAVIER MARTÍN LAPEÑA
 3. MARIA LLORET RAMÓN
 4. JORDI PALLÈS MARIMÓN

 BABORD (BABORD)

 1. PAU ARONA SOLÉ
 2. ELENA LÓPEZ LUJAN
 3. YABEL PÉREZ I MORENO

 PARTIT DELS SOCIALISTES DE CATALUNYA (PSC-PSOE) – CANDIDATURA DE PROGRÉS (PSC-CP)

 1. FRANCISCO (QUICO) ZAMORA VILLAFAINA
 2. ANA SANTOS ARNAU
 3. MANUEL BALAGUER GONZÁLEZ

 CIUTADANS, PARTIDO DE LA CIUDADANIA (Cs)

 1. JUAN DIAZ DELGADO
 2. JAVIER COINTE MIELES

Àudio programa de la nit electoral d’eleccions municipals i europees, de Vilassar Ràdio, emès el diumenge 26.05.2019 de 20h a 00’15h.