Entrevista Diana Bertolín “Las SinSombrero”

Ja podeu escoltar l’entrevista que li hem fet a la Diana Bertolín, estudiant de 2n de batxillerat de l’Institut Pere Ribot. Aquest curs és el moment de realitzar el Treball de Recerca, que amb el 10% de la nota total, és moltes vegades el mal de cap de l’alumnat que estudia l’últim curs abans d’accedir a la carrera o grau en el qual estudiaran específicament matèries relacionades amb e que es volen dedicar. En el cas de la Diana, que vol estudiar periodisme, el treball de recerca li ha servit per refermar la seva passió cap a la literatura en general i la generació de “Las SinSombrero” a la qual ha dedicat el seu treball.

Ha volgut però, anar més enllà, i en el seu projecte ha inclòs la difusió d’aquella generació d’or, aquest és el motiu pel qual ha passat per la ràdio. A més la Diana també està muntant una exposició al seu institut, que li agradaria també poder portar a la biblioteca.

“Las SinSombrero eren un excepcional grup de dones artistes i pensadores, van formar part de la generació del 27, l’edat d’or. Els anys vint i durant la República eren conegudes, després el franquisme les va silenciar pel fet de ser dones”. Diana Bertolín, Estudiant de 2n Batxillerat.