Entrevista a Laura Martínez. Junts per Catalunya

En tant que cap de l’oposició, Laura Martínez, líder i portaveu de Junts a l’Ajuntament de Vilassar de Mar, sap que sobre les seves esquenes pesa la responsabilitat de cercar una entesa amb la resta de grups de cara a la plenària del proper 25 de febrer. Una sessió en la qual s’haurà de resoldre,  tant la moció de censura que plana sobre l’alcalde Damià del Clot , com el pressupost del nostre municipi per aquest any.

Martínez, que va ser la convidada de divendres en la roda d’entrevistes amb l’oposició i el govern al “Parlant de tot”, ja ha començat a parlar amb les diferents forces polítiques i assegura que a ella, ser alcaldessa, li agradaria que li arribés després de recollir la confiança a les urnes. Ens ho ha vingut a explicar aquest divendres passat, 5 de febrer, a Vilassar Ràdio, en la ronda de contactes que estem fent aquests dies a l’espai matinal “Parlant de tot” amb tots els representats de les diferents forces amb representació consistorial a Vilassar de Mar.

Laura Martínez reflexiona i creu que a Vilassar de Mar hem arribat a aquesta delicada situació política, diu, per la deixadesa de l’equip de govern en els darrers cinc anys.

Ha manifestat que el nostre poble “porta cinc anys de desgovern” i que tenen la sensació que hi ha hagut una deixadesa absoluta de funcions per part de l’executiu local.

 “Si pensem en què ha fet el govern en aquests cinc anys ens costa molt  posar-hi accions concretes i trobar millores per a la ciutadania en general”, ha dit.

Considera que el govern no ha estat al costat de la gent i tampoc ho ha estat, puntualitza, en aquest temps de pandèmia. La líder de Junts per Catalunya lamenta que no hagin tingut en compte l’oposició en l’arquitectura d’uns pressupostos que, recorda, són el timó de Vilassar de Mar per al futur i ha subratllat que l’executiu està en situació de minoria i que per aquesta raó han de negociar els pressupostos amb altres grups polítics.   

Destaca Martínez que tot es complica amb el tema de l’IBI, l’Impost de Bens Immobles. Per a la seva formació, el govern (ERC-Gent per Vilassar de Mar)  l’ha pujat quan, per a Junts per Catalunya, el no a l’increment d’aquest impost era la pedra rosseta de tot el pressupost. Martínez ha manifest que no és cert que no s’hagi pujat l’IBI “perquè la quota de l’IBI pujarà i el govern ho podria haver evitat i per nosaltres això és el mateix que si l’haguessin apujat”. Ha explicat que la quota de l’IBI depèn de dos paràmetres: el valor cadastral que ve assignat des del Cadastre, de Madrid, per part de l’Estat, i l’altre és un tipus impositiu, un percentatge que l’Ajuntament decideix i que s’aplica al valor cadastral que té cada vivenda.

Martinez ha manifestat que el valor cadastral  ha pujat, que això se sabia i que el govern local ha tingut l’opció d’abaixar el tipus impositiu i no ha fet.Gràcies a aquest augment, Martínez assegura que l’Ajuntament tindrà més diners. Ha explicat que “gairebé un milió d’euros d’aquests ingressos extres provenen de l’IBI“.

I, malgrat això, zero inversió a Vilassar de Mar, segons ha dit. Martínez ha afegit que l’any 2021 l’Ajuntament s’endeutarà  per fer les obres que s’hagin de fer i ha preguntat si l’any 2022 tornarà a haver-hi endeutament, perquè “la despesa corrent seguirà allà” i ha subratllat que des de Junts per Catalunya no comparteixen en absolut “aquesta manera de gestionar”,

Com a cap de l’oposició, Martínez és conscient que té la responsabilitat de desllorigar l’actual situació política. Ara bé, vol tenir en compte la voluntat de vilassarencs i vilassarenques que, en les darreres eleccions, van fer confiança a la coalició ERC-Gent per Vilassar de Mar.

Ara toca parlar molt. La representant de Junts per Catalunya recorda que amb la resta de forces de l’oposició,i malgrat les diferències polítiques intrínseques de cada formació, han demostrat que poden treballar bé i que des de Junts per Catalunya són capaços d’arribar a acords amb altres grups de l’oposició.   

En canvi, respon amb un “norotund quan divendres 5 de febrer al matí passat, durant l’entrevista, se li va preguntar si l’alcalde o algú del govern l’havia trucada.

Això sí, Junts per Catalunya  té algunes línies vermelles que no traspassaran, avisa. La qüestió nacional, deixa clar, n’és una i important i ha explicat que se li fa molt difícil pactar amb formacions polítiques que han manifestat en el ple que els polítics catalans empresonats pel procés no han de sortir de la presó.    

També explica que, amb Babord, per exemple, els separarà la defensa que fa aquesta formació del model del sistema de la recollida de la brossa porta a porta.

Sobre el pentapartit que proposa el PSC, Laura Martínez admet que se li faria molt difícil pactar amb ERC-Gent per Vilassar de Mar pel desgovern que, segons ha dit, han sotmès  la nostra localitat en els darrers 5 anys.

Comptat i debatut, Laura Martínez admet que li agradaria ser alcaldessa de Vilassar de Mar, però sempre gràcies a la confiança que vilassarencs i vilassarenques li facin a les urnes.

Després d’haver escoltat tota l’oposició, Vilassar Ràdio donarà, també veu al govern.