Entrevista a l’alcalde, Damià del Clot. ERC-Gent per Vilassar

Havent escoltat tots els grups de l’oposició, aquest dimecres 10 de febrer ha estat el torn, dins del magazine matinal “Parlant de tot”, presentat i produït per Jaume Cabot per donar la paraula a l’alcalde de Vilassar de Mar.

Damià del Clot (ERC-Gent per Vilassar de Mar) ha passat, virtualment, pels nostres estudis per analitzar l’actual situació política al nostre municipi. És complexa, amb una moció de censura que plana sobre el seu cap i amb uns pressupostos pendents d’aprovació. Per a Del Clot, el govern que ell encapçala ha rebut un toc d’alerta, diu, però assegura que estan disposats a trobar consens i espais de diàleg per aprovar els números de Vilassar de Mar per enguany, especialment amb Babord.

Per altra banda no comparteix la visió apocalíptica de la resta de grups sobre la situació política actual a Vilassar de Mar i assegura que la responsabilitat d’haver arribat fins aquí és compartida, al seu entendre, entre govern i oposició..

Destaca que, amb la nova normativa del govern espanyol que permet fer més despesa als pressupostos, la voluntat del govern de Vilassar de Mar era aprovar-los el més aviat possible i que contemplaven tota una sèrie de despeses que es poden fer. No haver-ho aconseguit, de moment, per manca dels consensos necessaris, és per a ell “responsabilitat tant del govern com de l’oposició”.

l’Alcalde assegura no compartir “el missatge apocalíptic que fa l’oposició acusant el govern municipal de deixadesa, de no tenir-los en compte o de fer uns mals pressupostos per a Vilassar de Mar”.

Del Clot ha explicat que, pel que fa a l’acció de govern, com en tots els governs, hi ha aspectes que funcionen bé, altres que s’han de millorar i “altres aspectes en què es podrien fer les coses millor”.

I si fem la pregunta a la inversa?”, ha plantejat Del Clot. L’alcalde s’ha preguntat a si mateix si l’oposició ho fa tot bé o actua de forma lleial al poble, ha afegit que podria dir que no, i ha subratllat que en algunes qüestions govern i oposició han arribat a acords i que en algunes qüestions l’oposició ha estat molt lleial.  

Admet que potser el govern no ha fet tot el que estava a les seves mans per assolir un consens, però subratlla que l’oposició tampoc.

Ha dit que “probablement l’oposició tingui una part de raó però no hem sabut trobar els consensos necessaris per generar polítiques de consens a Vilassar de Mar”  i ha manifestat que hi ha qüestions en les quals podria haver-se arribat a un acord entre govern i oposició i ha afegit que aquest acord no ha arribat “per motius que no tenen res a veure amb el consens o amb el bé municipal i troben resposta en les interioritats de la política de partit, que no agrada a la gent”.  

Ha declarat no està gens d’acord en el “suposat obscurantisme” al voltant dels pressupostos que denuncia l’oposició. I ha recordat que alguns partits, en les reunions entre govern i oposició, ja van dir que declinaven  fer propostes.    

Insisteix en què la voluntat del consistori és arribar a un consens el més aviat possible pel bé de la nostra localitat i ha afegit que “potser no es va tenir en compte el parer d’algunes forces polítiques molt arrelades al poble que tenen un sentit  d’interès públic municipal amb els seus moviments socials. ”. Ha subratllat que “no tot sempre és responsabilitat del govern”.

Sobre la moció de censura que penja sobre el cap, Damià del Clot considera que l’oposició és molt heterogènia,  

Amb qui creu que hi ha bona sintonia i, de fet, ja estan parlant és amb Babord.  Amb la resta de formacions  polítiques, a data d’aquest dimecres, no ha parlat.

Del Clot admet, doncs, un toc d’alerta sobre la gestió del govern de Vilassar de Mar.

Estarem atents a la plenària del proper 25 de febrer.