Entra en vigor a Catalunya la prohibició de fumar al carrer si no es pot mantenir una distància interpersonal de dos metres

Des de dimarts 18 d’agost no es pot fumar al carrer o en espais a l’aire lliure si no es pot mantenir una distància mínima interpersonal de dos metres. La prohibició, adoptada el passat divendres pel Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, ha entrat en vigor a Catalunya, després que la Generalitat la publiqués aquesta nit en el Diari Oficial (DOGC).

L’ús de dispositius de inhalació de tabac, pipes d’aigua, pipes o similars també es veu afectat per aquesta mesura, que ja funciona a Galícia i La Rioja.

Així mateix, el establiments de hostaleria, restauració i terrasses, així com bars i restaurants situats a la platja han de garantir una distància mínima de 1,5 metres entre taules i un màxim de 10 persones per taula o agrupació de taules.

Al servei de barra també ha de garantir una distància mínima interpersonal de 1,5 metres.

Segons recull l’ordre ministerial que es fa efectiva a Catalunya, aquests establiments no podran tancar més tard de la una de la matinada(1:00)  ni admetre clients a partir de la dotze de la nit (0:00).

En el document publicat al DOGC, també es recomana limitar les trobades socials amb persones no convivents i que aquestes reunions es limitin a un màxim de 10 persones.

Les noves mesures tenen com objectiu contenir la propagació del coronavirus en un context d’augment generalitzat de casos. Segons dades de la Generalitat, Catalunya va sumar dilluns 1.169 casos nous de covid-19 confirmats amb PCR. El total de positius a Catalunya, des de l’inici de la pandèmia, arriba gairebé als 114.500.

Amb el repunt de casos, l’Ajuntament de Vilassar de Mar ja va requerir a restaurants, bars i local d’oci que cumpleixin amb les mesures sanitàries adoptades per intentar evitar la propagació del virus i el contagi de la malaltia. Cinc agents cívics, a més, fan pedagogia al carrers de la vila per tal que es respectin aquestes mesures.