Entra en funcionament el servei de socorrisme a la platja per a aquest estiu

El servei de socorrisme i vigilància a la platja de Vilassar de Mar es posarà en funcionament aquest cap de setmana i seguirà actiu només els caps de setmana fins al dia 23 de juny en què es farà de forma continuada. Això vol dir que els dissabtes i diumenges 2 i 3, 9 i 10, 16 i 17 de juny, hi haurà servei de socorrisme. A partir del 23 de juny el servei es durà a terme de forma continuada tots els dies fins a l’11 de setembre.

Els horaris seran els següents: el 2 i 3 de juny: de 10.30 a 18.30 h,  el 9 i 10 de juny: de 10 a 19 h, • el 16 i 17 de juny: de 10 a 19 h. Del 23 de juny a l’11 de setembre, de dilluns a divendres de 10.30 a 18.30 h i els caps de setmana i festius de 10 a 19 h.

Enguany s’ha tret a licitació el servei i l’empresa guanyadora ha tornat a ser Pro-activa. Entre les funcions del servei de socorrisme hi ha el de proporcionar seguretat i assistència als banyistes, oferir assistència al bany a persones amb limitacions físiques, i fer recomanacions als usuaris de la platja perquè no prenguin mal. També es faran tallers per explicar, sobretot als infants, que cal protegir-se del sol per evitar cremades, així com activitats mediambientals per conscienciar la ciutadania que cal mantenir neta la sorra. L’estat de les platges amb informació sobre la bandera que oneja, la temperatura de l’aigua o la temperatura ambient, es podrà conèixer a través del web municipal.

Enguany s’instal·laran tres línies de vida i també es disposarà d’una cadira de rodes flotant per tal que les persones amb mobilitat reduïda puguin gaudir del bany.