Encara queden places lliures per als nous cursos de formació en reanimació cardiopulmonar

L’Ajuntament de Vilassar de Mar prepara nous cursos de reanimació cardiopulmonar i ús de desfibril·ladors de cara a l’octubre, concretament el dissabte 28 i el dilluns 30 d’octubre. En cadascun dels cursos dels dos dies s’hi han inscrit 14 persones i queden 10 places lliures. El que es realitzarà el dissabte es farà al matí de 10 a 13 h, al centre social Mn. Josep M. Galbany, i el de dilluns es durà a terme a la tarda, de 17 a 20 h, a l’institut Pere Ribot. L’objectiu és que les persones participants aprenguin a utilitzar els desfibril·ladors (DEA) instal•lats al poble i perdin la por a utilitzar-los si es troben en una situació que ho requereix.

Els cursos són gratuïts i oberts a tothom i a més d’aprendre a utilitzar un desfibrilador s’ensenyarà a fer compressions toràciques i respiracions de suport. No és la primera vegada que es fan aquests cursos, al mes de maig es van organitzar els primers amb l’assistència d’una trentena de persones.

La inscripció als nous tallers es pot fer enviant un correu a jimenezmi@vilassardemar.cat o trucant al tl. 937542400, marcar 9, ext. 706, indicant les dades personals i el dia de preferència. Cal recordar que Vilassar de Mar és municipi cardioprotegit i actualment disposa de 14 desfibril•ladors (7 exteriors, 4 mòbils i 3 interiors).