En marxa la renovació de l’enllumenat públic amb tecnologia LED

L’Ajuntament ha iniciat els treballs per a substituir les actuals lluminàries de l’enllumenat públic per noves lluminàries amb tecnologia LED amb l’objectiu de reduir el consum energètic i les emissions de CO2 a Vilassar de Mar.

Aquesta actuació, que suposarà la renovació de 1.588 lluminàries i tindrà un cost de 350.000 euros (IVA inclòs), està en línia amb les polítiques del govern municipal de lluita contra el canvi climàtic i dóna continuïtat a la ja feta al polígon industrial, on, el passat mes de juliol, es van canviar totes les lluminàries instal·lades per altres amb tecnologia LED.

L’inici d’aquesta substitució es va programar per aquest mes de març amb la intenció de fer-la coincidir amb el final de la vida útil de les actuals làmpades i equips d’encesa i minimitzar així la consegüent reducció del flux lumínic al carrers de la vila.

La renovació va començarel passat 1 de març amb la substitució de part de les lluminàries del centre històric del poble aprofitant l’estocatge de lluminàries LED que disposava el fabricant. L’ordre previst per continuar-la és el que s’indica al plànol adjunt, començant per la zona 1 i finalitzant per la 6, de manera consecutiva.

Pel que fa als terminis, es preveu que les obres s’allarguin entre quatre i sis mesos per tal de minimitzar l’impacte que els canvis poden suposar en el normal funcionament del poble.

Un cop finalitzades aquestes zones, està prevista una nova inversió per a fer la mateixa operació de substitució de lluminàries a la resta del municipi.