En marxa el desplegament dels serveis 4G i 5G a Vilassar de Mar

Les operadores de telefonia mòbil han comunicat que durant les properes setmanes realitzaran a Vilassar de Mar el procés d’implantació dels serveis mòbils de darrera generació 4G i 5G sobre les bandes de 700 i 800 MHz. La nova tecnologia permetrà a les persones usuàries utilitzar les dades mòbils d’alta velocitat i millorar la cobertura a l’interior d’edificis.

L’actuació està emmarcada en el contingut establert al Reial Decret 579/2019, d’11 d’octubre, a partir del qual es va procedir a l’alliberament de les freqüències entre 694 i 790 MHz, fins ara utilitzades en la recepció de la Televisió Digital Terrestre (TDT). Així, es van assignar les noves freqüències als operadors de telefonia mòbil per prestar els serveis de darrera generació.

La prestació dels serveis mòbils en les bandes de 700 i 800 MHz pot comportar l’aparició d’afectacions en la recepció de la TDT (Televisió Digital Terrestre). Per garantir la compatibilitat de la mateixa amb les emissions 4G i 5G, s’ha creat la plataforma Llega700. L’entitat Llega700 oferirà serveis gratuïts a la ciutadania en cas d’incidències en la recepció de la TDT. Per gestionar les incidències, s’ha posat a disposició de la ciutadania el telèfon d’atenció gratuït 900 833 999 i el web www.llega700.es.