En marxa el cicle de conferències de la Universitat d’Estiu de Mar i Ultramar

Bricbarca, Centre d’Estudis Nàutics de Vilassar de Mar, torna amb el dotzè cicle de conferències Mar i Ultramar, que enguany segueix la temàtica ‘Ports i serveis portuaris’. Totes les xerrades es fan a les 19.30 h i l’entrada és oberta a tothom.

El cicle està dins la Universitat d’Estiu Ramon Llull i consta de set conferències, dues de les quals es fan al Tecnocampus de Mataró i la resta, a la Biblioteca Municipal de Vilassar de Mar. El cicle es va obrir ahir a Mataró i continua avui 2 de juliol a Vilassar de Mar amb la xerrada “El Port de Barcelona”, a càrrec de Joan Alemany i Llovera. El 8 de juliol, la tercera conferència torna al Tecnocampus de Mataró per parlar de la gestió d’un port esportiu, amb Joan Bellavista i Solà.

A partir del 9 de juliol l’escenari de les xerrades passa a ser Vilassar de Mar. La del dia 9 donarà a conèixer el cas de Malta, la farà el capità Laureà Carbonell i Relat i portarà per títol “Malta, un lloc ple d’encís i de grat record en la nostra història”. El 16 de juliol, el capità Francesc Lleal i Galceran parlarà d’”Operacions portuàries a l’Àfrica occidental a la segona meitat del segle XX: Kroumen i Calabars”.  El 22 de juliol serà el torn de la xerrada del capità Agustín Montori amb el títol “Els actors que intervenen en el transport marítim”, i el 29 de juliol, la darrera conferència parlarà dels centres de coordinació de salvament marítim amb els capitans Joan Martín i Agustí Martín.