“Emocions en ferro” de Monferrer, al Museu Monjo

De 11 d’abril al 13 de juny, pots visitar al Museu Enric Monjo de Vilassar de Mar l’exposició Emocions en ferro de l’escultor d’Alpens Enric Pla Montferrer. Un total de 12 obres, algunes de gran format, sorgides de la forja de l’artista que és capaç de convertir la força, la fredor i la contundència del ferro en obres sinuoses que recreen les formes càlides, lleugeres i sensuals del mar i de la costa Mediterrània. Coneixem Enric Pla Montferrer, un enamorat, per cert, dels treballs en forja que podem trobar a Vilassar de Mar.

Com explica Montferrer, Emocions en ferro no deixa de ser un homenatge a la Mediterrània. Explica que volia reflectir els problemes i la bellesa, alhora, d’aquest mar. La seva obra ens fa veure la bellesa de la vida marina i alhora llança un crit d’alarma davant l’impacte devastador de l’home sobre aquest medi.

Li venia especialment de gust recrear el mar al seu estil. Algunes de les seves obres suggereixen, per exemple, onades i bancs de peixos.

Especialment, la sèrie que ell bateja com a “Torsions”. Amb el ferro, aquest artista del Prepirineu és capaç de recrear el mar. Li agrada molt treballar amb aquest material, ja que en el procés de forja, quan el ferro està molt vermell, es torna molt dúctil i moldejable.  

Fins a Vilassar de Mar s’exposaran, com dèiem, un total de 12 obres; algunes de gran format.

I és que Montferrer és un enamorat de Vilassar de Mar i dels treballs en forja que hi ha al nostre municipi, com el que hi ha al cementiri i a algunes cases de pescadors.

Treballa amb les mateixes tècniques que es feien servir ara fa 300 anys

I, és clar, el procés de creació és d’allò més bonic.

Un artista que es mou a cavall de la forja i l’escultura. La seva obra és el seu missatge: vida i natura. 

Coordina des de 2016 els projectes de forja de la Sagrada Família de Barcelona.

Els horaris per veure “Emocions en ferro” són de dimarts a divendres de 17 a 20h; els dissabtes d’11 a 14h i de 17 a 20h; i els diumenges d’11 a 14h.

Pots saber-ne més visitant el web de l’artista.

No et deixarà indiferent.