Els vilassarencs Mash Up Party Band aposten per les barreges musicals eclèctiques

Saps què és un Mash Up? La Mash Up Party Band que, amb més d’una quarentena d’actuacions aquest estiu a l’ esquena, passeja el nom de Vilassar de Mar per un munt d’escenaris de Catalunya. La seva proposta d’animació, la seva marca de la casa, són les barreges eclèctiques entre la música d’una cançó amb la lletra d’una altra, disciplina que els exigeix, per cert, una alta concentració mentre toquen i un punt de sorpreses entre el públic.

N’hem parlat amb el vilassarenc Jordi Font, que ha estat entrevistat al nostre magazín matinal, el “Parlant de tot“, entrevistat per Jaume Cabot.

Mash Up, per tant,  fet a casa nostra, a Vilassar de Mar, i ben orgullosos que n’ estan.

Aposten per tocar cançons barrejades. Concentració màxima dalt de l’escenari i sorpresa des de baix.

Durant l’entrevista, hem escoltat durant l’entrevista una mostra, la partitura del “I want to break free” de Queen amb la lletra del “Boig per tu” de Sau. És una tècnica, la de barrejar, molt complicada però el grup vilassarenc porta molt temps practicant.

El debut del grup va ser com a teloners del concert dels Pets de la Festa Major de Vilassar de Mar.

Els components del grup són Arnau Olmos, Enric Verdaguer, Ariel Hernán Córsico, David Herrero Puche i Jordi Font i ara  han incorporat l’alellenc Dj Surda punxant. Animació i marxa garantides.

Font, amb una àmplia formació musical al damunt, va estudiar clàssica al Conservatori del Liceu, creu, i ha investigat bastant, i ha explicat que hi ha molt poques bandes que facin Mash Ups, una moda sorgida de l’assolellada Califòrnia.

Font gaudeix fent canvis en les partitures de les músiques. Feina quirúrgica, feina de laboratori.

Tots i totes hem escoltat la ràdio, hem escoltat cançons i hem provat, amb més o menys èxit, canviar la lletra.

Els hi agrada provocar la sorpresa en el públic i fixar-se en la seva reacció.

El músic de Vilassar de Mar, gran estudiós de la clàssica i de Beethoven en particular, s’emociona quan estudia les partitures del genial músic alemany que ja era un precursor en canvis i sorpreses.

Font és un d’aquells músics tocat per les musses. Va començar tard en això de la música. Toca un munt d’instruments, però amb el que gaudeix més -confessa- és escrivint i remenant partitures.

De fet, i al marge de la Mash Up Party Band, té un altre grup de música, els Barcelona Rock Strings que, amb un quintet de corda, fan rock and roll i heavy.

Una altra mosta que ha ens ha mostrat en directe a la ràdio amb la seva guitarra: AC/DC més Oasis.

En l’agenda tenen l’Oktoberfest de Vilassar de Mar, I actuacions a Sarrià, Olot i al Cap d’Any.