Els vilassarencs Anna Murillo i Sinergia, entre els finalistes al Maresmusic

Ja es coneixen els finalistes del Maresmusic, el concurs de música jove organitzat pels ajuntaments de Cabrils, El Masnou, Montgat i Vilassar de Mar. Són Anna Murillo i Sinergia (de Vilassar de Mar), Durango (de Montgat), Cherry Saint (del Masnou) i Fusion inbassion (Premià de Mar)

El certamen està adreçat a aquells grups o solistes amb edats compreses entre els 16 i els 30 anys, on almenys un dels components estigui empadronat a un dels municipis organitzadors o algun municipi del Maresme. Maresmusic és molt més que un concurs, és una plataforma que ajuda als joves de la comarca amb recursos i eines per a la professionalització dels seus projectes musicals

Anna Murillo va néixer en una caseta de pescadors de Vilassar de Mar. El seu pare és guitarrista, la seva mare sempre ha cantat professionalment, la seva àvia és una gran soprano. Als vuit anys va aprendre a tocar el piano i a fer solfeig. Als vint va aprendre a mesclar música electrònica i va descobrir la producció, va publicar varios temes i algún àlbum, i se’n va anar al Japó a actuar. Va viatjar en varies ocasions i va aprofitar el períoeo confinament per escriure noves cançons.

Sinergia es va presentar la primavera del 2017 amb el seu primer EP també anomenat “Sinergia“. És un EP auto-produït de quatre temes amb videoclip inclòs. A l’hivern  d’aquell any van treure “Llum“ , un tema en format videolyric, i durant els següents dos anys van sortir a la llum dos singles més amb videoclip: “Espectacle” (2018) i “Ben Amunt” (2019). Durant aquest temps la seva música ha anat temptejant estils i sonoritats, però sempre s’ha centrat en el reggae amb lletres crítiques i combatives.

Cherry Saint és una cantant i compositora alternativa. La seva música evoca foscor, melancolia i una aura etèrica que es barreja amb una poderosa veu onírica i melodies tristes i tenses.

Durango neix del trobament en l’ESMUC, d’uns joves, ja amb experiència prèvia com a músics, però molt interessats en aprendre el complex i fascinant món del Jazz i totes les seves vessants. Amb un quartet format per clarinet/saxo, piano, contrabaix i bateria, es busca l’expressió personal com a individu, però a través d’una unitat com a grup musical, tant de “standards” clàssics del jazz, com a noves fusions del jazz amb altres estils com la bossa o la samba, entre altres, en temes propis.

Fusion Inbassion neix l’any 2016 d’un grup de músics i amics amb ganes d’experimentar amb noves sonoritats. L’objectiu principal és oferir a la gent una alternativa xocant que no estigui classificada ni lligada a cap gènere ni norma en particular. Es tracta d’un grup autoorganitzat sense cap participació externa, ni cap productora darrere, que pren les decisions de forma horitzontal i assembleària. Entenem la música com un racó on deixar-se endur, deslligant-se de tot allò que coneixem.

El concurs comptarà amb els següents premis:

  • Premi Actuació Professional remunerada al LINE-UP de Festival de gran format a Catalunya (2020-21) (deliberació jurat especialitzat).
  • Premi de 500€ en material musical (deliberació votació popular).
  • Premi actuació “Garrinada d’hivern 2021” (deliberació organització del festival).
  • Premi actuació al cicle “Disconcerts” organitzat per Entramat a la Sala Clap de Mataró
  • Premi local dirigit als grups participants residents a alguna de les poblacions organitzadores. Directament tenen accés a un premi a la millor proposta de cada municipi, encara que no sigui seleccionada per a la fase final. El premi consisteix en una actuació remunerada a les festes majors o cicle municipal de Cabrils, El Masnou, Vilassar de Mar o Montgat, a la millor proposta presentada a la localitat. Amb opció d’invertir la remuneració amb serveis concrets amb grans descomptes.

En aquest enllaç pots consultar quins són els participants que hi ha hagut i els que han quedat finalistes

En el concert de la final s’escolliran els guanyadors de cada premi.